Dacris menține business-ul la 23 de milioane de euro, după ce și-a adaptat gama de produse la cererea din piață și a început să vândă materiale anticovid. “Am făcut și o mutare curajoasă, mutând sute de camioane într-un nou depozit”

Dacris menține business-ul la 23 de milioane de euro, după ce și-a adaptat gama de produse la cererea din piață și a început să vândă materiale anticovid. “Am făcut și o mutare curajoasă, mutând sute de camioane într-un nou depozit”
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 19 mar 2021

Compania Dacris Impex, specializată în importul, distribuția și comercializarea de produse de papetărie și echipamente pentru birouri, a compensat scăderea înregistrată din cauza coronavirusului pentru aceste articole cu materiale de protecție anticovid. Vânzările s-au menținut astfel, anul trecut, la 23 de milioane de euro, iar pentru anul în curs compania estimează o evoluție similară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, COVID a adus o serie de schimbări cu efecte semnificative asupra companiei: mulți dintre angajați nu au fost la birouri, ceea ce a însemnat o scădere importantă a achizițiilor pentru articolele de birou;  copiii nu au mers la școală și consumul de rechizite a scăzut; librăriile au fost complet închise o bună perioadă, sezonul Back to school a fost amânat ca perioadă față de anul trecut și, deși școala a început în septembrie, s-a și închis destul de repede.

“Adăugând în oferta noastră produsele de protecție și prevenție, am reușit să înlocuim scăderea cifrei de afaceri rezultată din diminuarea cererii pentru produsele de birou. Această tendință va continua și în anul 2021 și probabil încă o bună perioadă de timp. De asemenea, am făcut o mutare curajoasă, alocând timp, bani, energie prin mutarea depozitului și, împreună cu el, a sute de camioane cu produse într-un nou depozit, modern, în Mogoșoaia”, a declarat pentru Profit.ro Dan Fați, CEO și cofondator Dacris.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Compania a continuat investițiile în online, a crescut bugetul pentru digitalizare, a mărit echipa de vânzări la telefon cu 25%, a selectat noi furnizori, atât din România cât și din alte țări europene, și a eficientizat categoriile de produse din portofoliu (papetărie, tipar, IT, mobilier, administrativ, protecție/prevenție, protocol, promoționale, produse recilate, biodegradabile).

Urmare a acestor decizii, Dacris a ajuns la finalul anului 2020 să obțină o cifră de afaceri de 23 milioane euro, similară cu cea din anul anterior, și o creștere a profitului EBITDA de 21%, comparativ cu anul 2019.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

“Pentru anul 2021, ne-am propus să avem cel puțin aceleași rezultate ca în anul 2019 și să continuăm lucrurile începute în 2020, astfel încât Q3 2021 să ne găsească într-o poziție excelentă pentru perioada următoare. Avem încredere că România are capacitatea să aibă o creștere impresionantă în perioada 2022-2025”, spune Fați.

Planurile companiei pentru 2021 vizează, printre altele, înlocuirea flotei de mașini clasice, cu care sunt livrate comenzile către clienții din București și judetele limitrofe, cu mașini electrice, instalarea de panouri fotovoltaice pe cele trei clădiri Dacris din Otopeni, și dotarea tipografiei din Constanța cu echipamente noi, pentru diversificarea gamei de produse fabricate.

INTERVIU Alexandru Lăpușan, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Alexandru Lăpușan, despre premium în business

“Valoarea totală a investițiilor previzionate pentru anul 2021, funcție de evoluția generală, este între  0,5-1 milion de euro”, precizează Fați.

CEO-ul Dacris a fost desemnat, recent, cel mai important leader de business din Europa în zona produselor și serviciilor pentru birouri, în cadrul Galei “European Office Products Awards”, eveniment organizat de către OPI, cea mai mare rețea globală de informații, studii de piață și analize din domeniul de profil.

Compania Dacris, deținută de soții Lidia și Dan Fați, a fost înființată în anul 1994 și distribuie branduri precum Pilot, Double A, Casio, Notte, Tarifold, Fellows, Bi-Silque, Toy Color, 3M, Tork, HP, Canon, Lenovo, Logitech, Dyson, Phillips, Apple și Samsung.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Produsele Dacris ajung în zeci de mii de companii din România, dar pot fi achiziționate și din librării, marile lanțuri de supermarketuri și hipermarketuri și prin distribuitori specializați.

Compania are peste 250 de angajați în București, Constanța, Timișoara, Ploiești, Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov, Iași, Bacău, Craiova și un portofoliu activ de peste 5.000 de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacris
afaceri