EXCLUSIV AFI Europe revine asupra planurilor inițiale și ridică un centru comercial în Bucureștii Noi, dar de dimensiuni reduse. Investiție de 8,6 milioane euro

EXCLUSIV AFI Europe revine asupra planurilor inițiale și ridică un centru comercial în Bucureștii Noi, dar de dimensiuni reduse. Investiție de 8,6 milioane euro

Așa va arăta viitorul centru comercial AFI City SURSA FOTO: AFI Europe

scris 2 mar 2021

Dezvoltatorul cu capital israelian AFI Europe, proprietarul celui mai mare mall din România, a decis să construiască un centru comercial de proximitate în cadrul complexului rezidențial AFI City din cartierul Bucureștii Noi, după ce anunțase că renunță complet la planul de a mai ridica un mall pe acest amplasament. Noul proiect va fi definitivat până la începutul anului viitor.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania lucrează deja la partea de structură a viitorului centru comercial, care va avea ieșire direct la stația de metrou Laminorului. Proiectul este construit pe o parte din terenul de 14,8 hectare pe care a funcționat, în trecut, fabrica Laromet și pe care AFI Europe l-a cumpărat în 2007 la un preț uriaș, de 77,5 milioane de euro.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

„Centrul comercial, așa cum este gândit acum, este proiectat ca unul de dimensiuni reduse cu scopul de a deservi rezidenții actuali și viitori ai AFI City, precum și alți clienți din zonă. Acum, după finalizarea și livrarea primei faze a proiectului rezidențial, am vrut să ne păstrăm angajamentul asumat de a dezvolta comunitatea AFI City, creând un centru comercial și de servicii în proximitate“, a declarat, pentru Profit.ro, Doron Klein, CEO AFI Europe România.

Proiectul de retail are o suprafață închiriabilă de circa 4.500 de metri pătrați și va fi livrat la sfârșitul anului 2021 – începutul anului 2022, după o investiție de circa 8,6 milioane de euro, spune managerul companiei.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

AFI Europe a livrat în prima parte a anului trecut prima fază a proiectului rezidențial AFI City din Bucureștii Noi, care cuprinde 190 de apartamente și 228 de locuri de parcare, vândute în totalitate, conform anunțurilor companiei. Această primă etapă de dezvoltare a necesitat o investiție de 16 milioane de euro și a reprezentat intrarea AFI Europe pe sectorul rezidențial din România.

Planul inițial al israelienilor prevedea construcția unui mall de circa 30.000 de metri pătrați pe terenul Laromet, care ar fi fost completat de un magazin de bricolaj, însă oficialii companiei au anunțat în urmă cu 3 ani că s-a dovedit dificilă punerea în practică a acestuia. În același plan erau cuprinse până la 4.000 de locuințe.

Florea Grup – 25 de ani. Pasiunea ne-a adus aici CITEȘTE ȘI Florea Grup – 25 de ani. Pasiunea ne-a adus aici

AFI Europe, controlată indirect de companiile israeliene Big Shopping Center și Mega Or Holdings, a intrat pe piața românească în 2005. Compania a dezvoltat și gestionează AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, cu o suprafață închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați și peste 300 de magazine; AFI Ploiești, cu o suprafață de 34.000 de metri pătrați și peste 100 de magazine; și AFI Brașov, cu o suprafață de 45.000 de metri pătrați.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

În august 2020, AFI Europe a cumpărat portofoliul de birouri din România al NEPI Rockcastle într-o tranzacție de 307 milioane de euro care a urcat compania pe locul doi în topul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri, devansându-i pe Immofinanz, CA Immo, Liviu Tudor și frații Pavăl. Pe lângă cele 4 proiecte de birouri preluate de la NEPI Rockcastle, AFI Europe mai deține două clădiri de birouri, în suprafață de 25.000 de metri pătrați, la Brașov, AFI Park din București, format din 5 clădiri cu o suprafață de 70.000 de metri pătrați, și are în dezvoltare AFI Tech Park, care va avea 56.000 de metri pătrați. Faza întâi a proiectului a fost livrată în 2018, urmând să demareze lucrările la faza a doua.

Experții THC.RO estimează o creștere solidă a mediului e-commerce în România și în 2021 CITEȘTE ȘI Experții THC.RO estimează o creștere solidă a mediului e-commerce în România și în 2021

În 2020 au fost livrate în România centre comerciale și parcuri de retail totalizând 142.200 metri pătrați, exclusiv în afara Bucureștiului, ridicând stocul total la nivel național la peste 3,7 milioane metri pătrați, conform datelor JLL Romania. Pentru 2021 este așteptată finalizarea a aproximativ 160.000 metri pătrați spații de retail moderne, din care 18% în București. Stocul va ajunge astfel la 3,86 milioane de metri pătrați la nivel național, dacă toate proiectele anunțate vor fi finalizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
afi europe
mall
laromet