Danone va aplica un program de eficientizare a activităților de 1 miliard de euro, pentru susținerea creșterii

Danone va aplica un program de eficientizare a activităților de 1 miliard de euro, pentru susținerea creșterii
scris 15 feb 2017

Profitul net al Danone a crescut cu 34% în 2016, la 1,72 miliarde de euro, dar producătorul francez de alimente a anunțat un program de eficientizare a activităților în valoare de 1 miliard de euro pentru următorii patru ani, pe un fond de volatilitate și complexitate a pieței, transmite MarketWatch.

Compania a explicat că a decis să evalueze cheltuielile, iar o parte din economii vor fi reinvestite pentru susținerea creșterii, scrie News.ro.

”Într-o lume care continuă să fie dificilă, cu mai multe piețe în tranziție, am decis să ne simplificăm organizația, pentru a fi mai flexibilă și mai apropiată de piețele locale”, a spus directorul financiar Cecile Cabanis.

În trimestrul încheiat la 31 decembrie, vânzările au scăzut la 5,36 de miliarde de euro, de la 5,38 de miliarde de euro, din cauza cursului de schimb nefavorabil. În termeni comparabili, vânzările au urcat cu 2,1% în perioada respectivă.

Directorul general al Danone, Emmanuel Faber, a promis că va readuce compania ”la o creștere puternică, profitabilă și sustenabilă” până în 2020. Compania analizează afacerile din China și reorganizează divizia de lactate proaspete.

Profihairshop și-a bugetat afaceri cu 20% mai mari în acest an și investiții de 500.000 euro CITEȘTE ȘI Profihairshop și-a bugetat afaceri cu 20% mai mari în acest an și investiții de 500.000 euro

Danone este pe cale să finalizeze achiziția producătorul american de alimente organice WhiteWave Foods, pentru 10,4 miliarde de dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
danone