Danone vinde o participație deținută la un producător de lactate din China, la presiunea acționarilor

Danone vinde o participație deținută la un producător de lactate din China, la presiunea acționarilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2021

Grupul francez Danone a luat primele măsuri pentru vânzarea unei participații deținute la un producător de lactate din China, la presiunea acționarilor de a-și îmbunătăți performanțele și guvernanța, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Danone a anunțat într-un comunicat că, după evaluarea portofoliului său, a ajuns la un acord pentru convertirea unei participații indirecte deținute la China Mengniu Dairy Company Limited într-o participație directă de 9,8% la grupul listat la Hong Kong, scrie News.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Vânzarea participației directe la acest grup ar putea avea loc în acest an, prin intermediul uneia sau mai multor tranzacții și în funcție de condițiile din piață, potrivit Danone. Majoritatea câștigurilor obținute din vânzare vor fi utilizate pentru răscumpărarea unor acțiuni proprii.

În prezent, participația indirectă la compania chineză are o valoare contabilă de circa 850 de milioane de euro, aceasta având o contribuție de 57 de milioane de euro la profitul din 2019.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Președintele și directorul general al Danone, Emmanuel Faber, a fost supus în ultima perioadă unei presiuni tot mai mari din partea acționarilor să facă schimbări, grupul rămânând în urma unora dintre companiile concurente în timpul pandemiei de coronavirus.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Presa franceză a scris că boardul Danone urmează să se întrunească luni pentru a discuta despre probleme de guvernanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
danone
lactate
china