Elveția - pe cale să atingă un record negativ la brânză

Elveția - pe cale să atingă un record negativ la brânză
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2023

Elveția va importa în acest an mai multă brânză decât va exporta, pentru prima dată în istorie, a avertizat președintele Asociației producătorilor de produse lactate din țara cantoanelor, informează AP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deschiderea pieței laptelui din Elveția a pus presiune asupra producătorilor locali în ultimii ani, astfel că unii au decis pur și simplu să renunțe, a declarat Boris Beuret într-un interviu publicat în cotidianul Le Temps, arată Agerpres.

Unilever își apără decizia de a rămâne în Rusia CITEȘTE ȘI Unilever își apără decizia de a rămâne în Rusia

Potrivit lui Boris Beuret, este nevoie să fie adoptate măsuri pentru a se asigura că Elveția, renumită la nivel mondial pentru soiuri de brânză precum Gruyere sau Emmentaler, va putea să producă cantități suficiente pentru populația sa. "În caz contrar, vom sfârși prin a importa brânză, ceea ce ar fi o absurditate din punct de vedere economic, social și ecologic", a declarat Boris Beuret.

Conform datelor statistice oficiale, în anul 2020 Elveția a exportat o cantitate de 77.124 de tone de brânzeturi cu o valoare de 693,8 milioane de franci (772,5 milioane de dolari) și peste 80% din volumul exporturilor de brânzeturi elvețiene (62.919 tone) au mers spre Europa, cea mai importantă piață. În paralel, în 2020 Elveția a importat 71.664 de tone de brânzeturi, în valoare de 453,5 milioane franci. Aproape 82% dintre brânzeturile importate de Elveția au provenit din Italia, Germania și Franța.

Schimbare istorică la McDonald’s: A fost lansat un meniu de nuntă CITEȘTE ȘI Schimbare istorică la McDonald’s: A fost lansat un meniu de nuntă

Aproximativ 45% din laptele colectat în Elveția este procesat în peste 700 de sortimente de brânzeturi și aproximativ 40% din acestea sunt exportate în peste 70 de țări de țări din întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvetia
branza