Scăderi de prețuri la produsele de bază începând cu luna august, susține ministrul Economiei

Scăderi de prețuri la produsele de bază începând cu luna august, susține ministrul Economiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2023

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Ștefan Radu Oprea a precizat că este convins că vor putea fi observate scăderi de prețuri la produsele de bază, începând cu luna august, lucrur care arată că există un dialog normal între statul român și actorii din piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Economia de piață a dat naștere la inegalități foarte mari în ultima perioadă de timp, inclusiv din perspectiva raportului de forță pe piață pe care îl au diversele companii. Prin dialog la nivelul primului ministru am reușit să introducem acea prevedere în legislație pentru scăderea adaosurilor comerciale pentru produsele de bază. Eu sunt convins că vom vedea, începând cu luna august, scăderi de prețuri la aceste produse, ceea ce arată că, printr-un dialog normal între stat și actorii din piață, lucrul acesta se poate face”, a explicat ministrul Radu Oprea, la o conferință organizată de către PES activists România și PSD.

Tranzacție - Ion Șoloman, proprietarul rețelei de magazine Best Market, a vândut cele 11 magazine pe care le deținea în județul Dâmbovița rețelei de retail Annabella din Vâlcea. Este la al doilea exit din retailul cu bunuri de larg consum CITEȘTE ȘI Tranzacție - Ion Șoloman, proprietarul rețelei de magazine Best Market, a vândut cele 11 magazine pe care le deținea în județul Dâmbovița rețelei de retail Annabella din Vâlcea. Este la al doilea exit din retailul cu bunuri de larg consum

Ministrul social-democrat a adăugat că nu ar exista instituții precum Consiliul Concurenței, dacă piața ar fi perfectă, scrie News.ro.

„Putem echilibra pozițiile, dacă am învăța să ne asociem, dacă și poziția furnizorilor de produse agroalimentare ar fi una puternică, care ar putea negocia de pe o poziție la fel de solidă cu partea de retaileri. Din păcate, în România asocierea încă mai are o tară a trecutului de până în 1989, iar în ultima vreme, glumesc spunând, dar poate că e desprinsă din realitate această glumă, că prima întrebare pe care ne-o punem când vrem să ne asociem mai multe persoane nu este ce câștigăm împreună, ci prima întrebare în România este: «Cine e șeful?» și atunci asocierea nu există. Ar trebui să trecem de acest lucru, să învățăm să ne asociem, pentru a putea să avem o poziție echilibrată în competiția cu marii actori”, a concluzionat Oprea.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul economiei
radu oprea
preturi
alimente