Etsy concediază 11% din forța de muncă, în plină perioadă a sărbătorilor; acțiunile cad

Etsy concediază 11% din forța de muncă, în plină perioadă a sărbătorilor; acțiunile cad
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2023

 Platforma americană de e-commerce Etsy concediază 11% din forța sa de muncă, în plină perioadă a sărbătorilor de iarnă, deoarece gigantul comerțului electronic încearcă să-și restructureze afacerea și să-și eficientizeze costurile într-un mediu macro și competitiv ”foarte provocator”, a anunțat compania, citată de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproximativ 225 de angajați vor fi excluși din forța de muncă Etsy, ceea ce va aduce numărul de angajați pentru platforma principală de comerț electronic a Etsy la aproximativ 1.770 de oameni, similar cu numărul de angajați al companiei la începutul anului 2022 și peste nivelurile din 2020, arată news.ro.

FrieslandCampina, cu două fabrici în România, anunță concedieri CITEȘTE ȘI FrieslandCampina, cu două fabrici în România, anunță concedieri

CEO-ul Etsy, Josh Silverman, a remarcat într-o scrisoare către angajați că platforma comercială a Etsy, cunoscută pentru vânzarea articolelor lucrate manual și pentru conectarea cumpărătorilor cu artizani locali de pe tot globul, și-a dublat dimensiunea din 2019, dar a spus că realitățile de astăzi necesită schimbări radicale.

”Operăm într-un mediu macro și competitiv foarte provocator, iar [vânzările brute de marfă] au rămas practic neschimbate din 2021. Aceasta înseamnă că nu aducem vânzătorilor noștri mai multe vânzări, care este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru ei. În același timp, cheltuielile cu angajații au crescut, chiar dacă am introdus măsuri semnificative de reducere a costurilor și am ajustat sau întrerupt planurile de angajare. În cele din urmă, aceasta nu este o traiectorie durabilă și trebuie să o schimbăm”, se arată în scrisoare.

Știrea vine alături de previziunile actualizate din trimestrul patru pentru Etsy. Compania se așteaptă acum la un declin al vânzărilor brute de mărfuri între 1% și 2% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar veniturile să crească între 2% și 3%.

CONFIRMARE FOTO După 28 de ani de McDonalds, Paul Drăgan părăsește compania pentru un proiect antreprenorial. Cine îi preia postul CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO După 28 de ani de McDonalds, Paul Drăgan părăsește compania pentru un proiect antreprenorial. Cine îi preia postul

Se așteaptă la o marjă EBITDA ajustată între 27% și 28%, în creștere față de previziunea anterioară de 26% la 27%.

Acțiunile Etsy au scăzut cu 7% în urma anunțului.

”Etsy se concentrează intens pe relansarea creșterii, stimularea vânzărilor pentru cei aproape 7 milioane de vânzători din întreaga lume și oferirea de valoare tuturor părților interesate. Astăzi, am anunțat că ne reorganizăm structura internă, astfel încât să putem dubla aceste eforturi, ceea ce înseamnă, din păcate, să ne luăm rămas bun de la aproximativ 225 dintre colegii noștri”, a declarat Silverman într-o declarație pentru CNBC.

Concedierile vin la două zile după ce producătorul de jucării Hasbro a anunțat că va reduce numărul de angajați cu 1.100, deoarece se confruntă cu vânzările slabe care au continuat în sezonul crucial al cumpărăturilor de sărbători.

Hasbro avea aproximativ 6.300 de angajați la începutul acestui an, potrivit unei fișe informative a companiei.

Julien Munch pleacă din postul de CEO Carrefour Romania CITEȘTE ȘI Julien Munch pleacă din postul de CEO Carrefour Romania

Concediile de la Etsy vor costa între 25 și 30 de milioane de dolari, cea mai mare parte a acestora urmând să fie folosite pentru plăți de concediere, beneficii ale angajaților și alte costuri aferente, a spus compania într-un document depus la autoritatea de reglementare a bursei.

Restructurarea este așteptată să fie finalizată până la sfârșitul primului trimestru al anului 2024.

Ca parte a restructurării, directorul de marketing al Etsy, Ryan Scott, va părăsi compania, iar poziția sa va fi consolidată în rolul de director de operațiuni, care este deținut în prezent de Raina Moskowitz, un fost director al American Express.

Directorul de resurse umane al Etsy, Kimaria Seymour, va părăsi, de asemenea, compania și va fi înlocuit de Toni Thompson, actualul vicepreședinte al companiei pentru strategia globală de oameni și talent.

EXCLUSIV INTERVIU Ministrul Agriculturii: În România intră și produse din lapte care nu au văzut laptele! În piețe, jumătate sunt producători, jumătate sunt intermediari. Vânzarea terenurilor către străini, stopată. Ce va fi cu prețul pâinii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV INTERVIU Ministrul Agriculturii: În România intră și produse din lapte care nu au văzut laptele! În piețe, jumătate sunt producători, jumătate sunt intermediari. Vânzarea terenurilor către străini, stopată. Ce va fi cu prețul pâinii

Având în vedere că disponibilizările au loc în mijlocul sezonului de sărbători, când mulți angajați fac cumpărături pentru cadouri pentru cei dragi, Etsy a spus că va plăti personalul afectat cel puțin până pe 2 ianuarie, chiar dacă ultima zi lucrătoare pentru majoritatea personalului va fi miercuri.

Aceștia vor primi o indemnizație pentru 16 săptămâni de salariu de bază, plus o săptămână pentru fiecare an întreg de serviciu, împreună cu alte beneficii precum beneficii extinse de asigurări de sănătate COBRA și capacitatea de a păstra laptopul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
etsy
actiuni
produse contrafăcute