Eurostat: România a înregistrat în luna mai cea mai mare creștere a afacerilor cu amănuntul din UE, de 14%

Eurostat: România a înregistrat în luna mai cea mai mare creștere a afacerilor cu amănuntul din UE, de 14%
scris 5 iul 2017

România a înregistrat în luna mai cea mai mare creștere a afacerilor cu amănuntul din Uniunea Europeană, de 14% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, față de un ritm de 2,6% la nivelul UE și al zonei euro, potrivit datelor publicate miercuri de biroul european de statistică Eurostat.

Creșteri anuale mari au mai înregistrat Slovacia (7,9%) și Irlanda și Slovenia, cu câte 7,7%, scrie News.ro.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, avansul din luna mai a venit după creșteri de 4,8% în aprilie și de 9,2% în martie.

FOTO Comercianții de pepeni vor fi obligați să afișeze la locul de vânzare o etichetă specială pentru clienți CITEȘTE ȘI FOTO Comercianții de pepeni vor fi obligați să afișeze la locul de vânzare o etichetă specială pentru clienți

Față de luna aprilie, vânzările de retail au avansat în România cu 4,3%, de asemenea cea mai mare creștere din Uniunea Europeană, unde ritmul a fost de 0,2%. În zona euro vânzările cu amănuntul au crescut cu 0,4%.

România este urmată de Lituania, unde volumul afacerilor cu amănuntul a crescut în luna mai cu 1,8% și de Ungaria, cu1,7%, comparativ cu luna precedentă. Scăderi au avut loc în Finlanda (-1,2%) și Slovenia și Marea Britanie, cu câte 0,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
vanzari cu amanuntul