Exporturile elvețiene de ceasuri au scăzut cu 16% în octombrie, cel mai mult în ultimii șapte ani

Exporturile elvețiene de ceasuri au scăzut cu 16% în octombrie, cel mai mult în ultimii șapte ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2016

Exporturile elvețiene de ceasuri au scăzut cu 16% în octombrie, cel mai mare declin lunar din ultimii șapte ani, pe fondul cererii mai mici pentru mărcile Rolex și Omega pe aproape toate piețele importante, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Vânzările au scăzut la 1,68 de miliarde de franci elvețieni, potrivit unui comunicat publicat marți de Federația Industriei Elvețiene de Ceasuri, scrie News.ro.

Declinul, care a depășit așteptările analiștilor, pune în pericol locurile de muncă din industria elvețiană a ceasurilor.

Richemont intenționează să desființeze peste 200 de locuri de muncă la mărci precum Vacheron Constantin, a anunțat sindicatul Unia săptămâna trecută.

Între 15 piețe importante pentru ceasurile elvețiene, 13 au înregistrat o evoluție negativă în octombrie.

Trump anunță că în prima zi de mandat retrage SUA din Parteneriatul Trans-Pacific CITEȘTE ȘI Trump anunță că în prima zi de mandat retrage SUA din Parteneriatul Trans-Pacific

Livrările în Hong Kong, cea mai mare piață, au scăzut cu 22%, după un declin de 40% în septembrie. În SUA, exporturile de ceasuri au coborât cu 17%.

În Marea Britanie, livrările de ceasuri ale Elveției au urcat cu 9%, favorizate de deprecierea lirei sterline, iar în China au crescut cu 2,8%, ambele consemnând al patrulea avans lunar.

În primele 10 luni ale acestui an exporturile elvețiene de ceasuri au coborât cu 11%.

Acțiunile Swatch sunt în scădere, marți, cu 3,7%, iar cele ale Richemont cu 2,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceasuri elvetiene