Vânzările de retail din Marea Britanie au crescut în octombrie cel mai mult în ultimii 15 ani

Vânzările de retail din Marea Britanie au crescut în octombrie cel mai mult în ultimii 15 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2016

Vânzările cu amănuntul din Marea Britanie au înregistrat în octombrie cea mai mare creștere din ultimii aproape 15 ani, de 7,4%, potrivit datelor oficiale publicate joi, cumpărătorii ignorând riscul de inflație și încetinire a angajărilor pentru a cumpăra pălării, haine, precum și dulciuri pentru Halloween, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii intervievați de Wall Street Journal anticipau un avans de numai 5,3% față de aceeași lună a anului trecut, scrie News.ro.

În raport cu luna septembrie, vânzările au crescut cu 1,9%, fiind semnificativ mai mari față de estimările analiștilor.

Creșterea ridicată a vânzărilor de retail a fost determinată de temperaturile scăzute din octombrie, care i-au făcut pe britanici să cumpere haine de iarnă, și de vânzările mai mari decât de obicei ale supermarketurilor pentru Halloween.

Cheltuielile pe Internet au avansat la rândul lor puternic, în cel mai ridicat ritm din ultimii peste cinci ani.

Legea privind reducerea risipei alimentare a fost promulgată de Iohannis CITEȘTE ȘI Legea privind reducerea risipei alimentare a fost promulgată de Iohannis

Performanțele economiei britanice în lunile și anii următori, perioadă în care guvernul va pregăti ieșirea din Uniunea Europeană, vor depinde de continuarea cheltuielilor de consum.

Votul pro-Brexit la referendumul din iunie a determinat inițial o scădere puternică a încrederii consumatorilor, care ulterior și-a revenit.

În timpul verii, vânzările cu amănuntul au fost susținute de temperaturile ridicate și deprecierea lirei sterline, care au atras turiștii străini în magazine.

Numeroși analiști sunt totuși îngrijorați că accelerarea creșterii prețurilor, combinată cu condiții mai dificile pe piața muncii, în lunile caere vor urma, vor reduce disponibilitatea oamenilor de a cheltui.

În urma informațiilor, lira sterlină a urcat peste 1,25 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
retail