Familia Benetton vrea să restructureze lanțul de magazine de îmbrăcăminte pe fondul creșterii pierderilor

Familia Benetton vrea să restructureze lanțul de magazine de îmbrăcăminte pe fondul creșterii pierderilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Familia italiană Benetton pregătește planuri prin care să răspundă la majorarea pierderilor la lanțul de magazine de îmbrăcăminte cu același nume, inclusiv despărțirea de directorul general Massimo Renon după patru ani de colaborare, au declarat luni pentru Reuters mai multe surse din interiorul grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Consiliul director de la Benetton este așteptat să se reunească pentru a discuta pierderile nete de aproximativ 230 milioane de euro înregistrate în 2023, a dezvăluit o sursă din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.

Garanti BBVA România primește un împrumut de 10 milioane de euro de la BSTDB, pentru a sprijini mediul de afaceri local CITEȘTE ȘI Garanti BBVA România primește un împrumut de 10 milioane de euro de la BSTDB, pentru a sprijini mediul de afaceri local

Comparativ, în 2022, Benetton a afișat pierderi nete de 81 de milioane de euro la o cifră de afaceri de un miliard de euro.

Ulterior, acționarii de la Benetton, ar urma să se reunească în data de 18 iunie, când mandatul directorului general, Massimo Renon nu va mai fi reînnoit, au precizat sursele.

Familia Benetton deține lanțul de magazine de îmbrăcăminte devenit faimos pentru publicitatea sa provocatoare via compania holding Edizione. Acest holding se pregătește să sprijine restructurarea retailerului și să injecteze 260 milioane de euro în Benetton, a dezvăluit una din surse, adăugând că Edizione ar urma să exercite un control mai strict asupra grupului.

Benetton se confruntă cu dificultăți pe fondul intensificării concurenței din partea giganților de fast-fashion precum Inditex, proprietarul Zara, care au pus la punct un model mai flexibil de producție și distribuție, care le permite să răspundă la modificarea gusturilor consumatorilor.

Într-un interviu acordat sâmbătă cotidianului italian Corriere della Sera, președintele Luciano Benetton, unul dintre fondatori, a spus că grupul se aștepta să ajungă la o situație de echilibru (break even) în 2023, conform unui plan strategic pe trei ani, însă în ultimele luni situația financiară s-a înrăutățit peste așteptări. Luciano Benetton a dezvăluit că echipa managerială, în frunte cu directorul general Massimo Renon, a surprins consiliul de administrație prin dezvăluirea unor pierderi „dramatice”.

Înființat în anul 1965 de familia italiană Benetton sub forma unui retailer de haine, Benetton și-a extins afacerile printr-o rețea de aproximativ 4.000 de magazine la nivel mondial. După listarea grupului la bursa din Milano în 1986, familia Benetton a decis să readucă compania sub controlul său în 2012, ultimul an în care a făcut profit.

viewscnt
Afla mai multe despre
benetton
îmbrăcăminte