China: Companiile cer investigarea importurilor de carne de porc din UE

China: Companiile cer investigarea importurilor de carne de porc din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Companiile chineze intenționează să ceară autorităților să deschidă o investigație antidumping privind importul unor produse din carne de porc din UE, a anunțat publicația chineză Global Times, fără a preciza sursa informației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Informația, apărută într-o postare pe platforma X și în ediția online a ziarului, nu a cuprins și alte detalii, arată Agerpres.

SURPRIZĂ FOTO Cel mai mare retailer sportiv din Marea Britanie, deținut de miliardarul Mike Ashley, intră în România după mulți ani de așteptare CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ FOTO Cel mai mare retailer sportiv din Marea Britanie, deținut de miliardarul Mike Ashley, intră în România după mulți ani de așteptare

Anul trecut, China a importat în total 1,55 milioane tone metrice de carne de porc, UE fiind responsabilă pentru mai mult de jumătate din total, conform datelor autorității vamale de la Beijing.

Comisia Europeană a lansat în octombrie o investigație asupra industriei chineze de vehicule electrice. Ancheta, programată să dureze 13 luni, caută să stabilească dacă vehiculele electrice mai ieftine produse în China beneficiază în mod incorect de subvenții de stat. China a denunțat ancheta pe care a calificat-o drept un "protecționism pur" și a subliniat că probabil va dăuna relațiilor comerciale sino-europene.

Unul dintre cei mai importanți producători de tăiței instant din Coreea de Sud vine în România CITEȘTE ȘI Unul dintre cei mai importanți producători de tăiței instant din Coreea de Sud vine în România

În ianuarie, Ministerul Comerțului din China a anunțat demararea unei anchete antidumping privind coniacul importat din Uniunea Europeană (UE), pe fondul intensificării tensiunilor dintre Beijing și Bruxelles.

Investigația vine în urma unei plângeri depuse de Asociația Chineză de Băuturi Alcoolice, în numele industriei interne de coniac. Ancheta se va concentra pe coniacul din UE care este importat în China în recipiente mai mici de 200 de litri, a precizat Ministerul Comerțului, fără a da publicității numele companiilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
carne
ue