Kaufland își majorează afacerile în România

Kaufland își majorează afacerile în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Retailerul german Kaufland, rivalul Lidl, din același grup, a avut anul trecut, în România, afaceri de 18,3 miliarde lei, de la 16 miliarde lei în 2022, și un profit net de 864,8 milioane lei, de la 884,3 milioane lei în anul precedent, dar cu un provizion mult mai mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Numărul de angajați a ajuns la 14.340, de la 13.827 persoane.

Amenzi uriașe pentru comercianții care primesc produse ambalate de la furnizori ce nu respectă legea CITEȘTE ȘI Amenzi uriașe pentru comercianții care primesc produse ambalate de la furnizori ce nu respectă legea

Rețeaua de magazine Lidl a anunțat recent că a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de peste 22,4 miliarde de lei net, cu un profit net de aproximativ 1 miliard de lei.

Rata de profitabilitate pentru anul calendaristic 2023 este 4,7%, în scădere față de anul anterior (5,3%), când cifra de afaceri a a fost de peste 18,5 miliarde lei, iar profitul net, de aproape 1 miliard de lei.

FOTO Burger King, acum cu un nou francizat, continuă extinderea în România CITEȘTE ȘI FOTO Burger King, acum cu un nou francizat, continuă extinderea în România

„Am înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 18% față de anul precedent, dar rata de profitabilitate este în scădere față de anul anterior, de la 5,3% la 4.7%”, a spus Marco Giudici, CEO Lidl România.

Profit.ro a anunțat anul trecut că Lidl a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri netă de peste 18,5 miliarde de lei și un profit net de aproximativ 1 miliard de lei, rezultat cu care rămâne în continuare în fața Kaufland, pe care a detronat-o în 2020 din fruntea ierarhiei retailerilor locali.

Kaufland își majorează afacerile în România

În anul 2021, cifra de afaceri a fost de 15 miliarde lei, iar profitul net, de aproape 900 de milioane de lei. 

 

Kaufland își majorează afacerile în România

Kaufland a depășit în 2022 în România afaceri de 16 miliarde lei (de la 13,9 miliarde lei în 2021), cu un profit net în scădere la 884,3 milioane lei (de la 887 milioane lei în anul precedent).

EXCLUSIV Simigeria Matei angajează din Nepal. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Simigeria Matei angajează din Nepal. "Sunt foarte disciplinați și mulțumiți. Nu fumează, nu consumă alcool, ba au început să vorbească și română."

Cum a anunțat Profit.ro la precedentul exercițiu financiar, Lidl, după o creștere de aproape 14% în 2021 față de anul anterior, a continuat să conducă piața de retail locală,  Kaufland fiind pe locul 2, detronată din fruntea clasamentului în 2020. 

viewscnt
Afla mai multe despre
top retaileri 2021
kaufland
cora
lidl
carrefour
mega image
profi
metro