Fornetti revine după 3 ani în centrul Capitalei, de unde a fost scos forțat, preluând spațiul Orange

Fornetti revine după 3 ani în centrul Capitalei, de unde a fost scos forțat, preluând spațiul Orange
scris 1 oct 2018

Producătorul ungar de produse congelate de patiserie Fornetti, deținut de consorțiul elevețiano-irlandez Arytza, revine după 3 ani în centrul Capitalei, de unde a fost scos de Legea care a determinat evacuarea forțată a firmelor care ocupă spații la parterul blocurilor cu risc seismic, preluând spațiul din Piața Romană ocupat până în prezent de Orange. Zona este una cu puternic vad comercial, fiind în imediata apropiere a Academiei de Studii Economice (ASE) și a trei școli.

În toamna anului 2016, la 1 an de la aplicarea legii, Profit.ro a relatat cu imagini, faptul că scoaterea firmelor de la parterul blocurilor cu risc seismic, operațiune prin care autoritățile se așteptau să îi convingă pe locatari să accepte consolidarea imobilelor, a fost un eșec, iar statul a recunoscut că nu a avut efectul scontat, spațiile altădată ocupate de magazine, bănci sau cinematografe fiind acum zone insalubre, pline de graffiti.

În vară, președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările aduse de Parlament la această lege, care prevede acum că este vorba doar de clădirile încadrate în clasa I de risc sesimic și a stabilește criterii de aglomerare pentru aceste spații. Firmele vor primi și finanțare publică pentru a consolida imobilele cu risc seismic aflate în proprietatea lor.

FOTO Confirmare: Retailerul low-cost japonez cu cea mai rapidă expansiune, ajuns în 5 ani la afaceri de aproape 2 miliarde dolari datorită prețurilor reduse, a intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Confirmare: Retailerul low-cost japonez cu cea mai rapidă expansiune, ajuns în 5 ani la afaceri de aproape 2 miliarde dolari datorită prețurilor reduse, a intrat în România

Fornetti România a fost înființată în 2001 la Timișoara, unde a deschis și o fabrică.

Anul trecut, cu aproape 400 de angajați, subsidiara a avut afaceri de 179,3 milioane lei, cele mai mari de la înființare, și un profit net de 15,1 milioane lei, în scădere de la cele 18 milioane lei în 2016.

Grupul ungar Fornetti, fondat în 1997, este printre cei mai mari producători de produse congelate de patiserie din Europa de Est.

În vara anului 2015, compania a fost cumpărată de consorțiul elevețiano-irlandez Arytza, unul dintre cei mai mari producători și furnizori de panificație congelată la nivel internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
fornetti
ase
patiserie