Fornetti revine în centrul Capitalei, de unde a fost scos forțat și a părăsit rapid un spațiu Orange

Fornetti revine în centrul Capitalei, de unde a fost scos forțat și a părăsit rapid un spațiu Orange
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 13 dec 2019

Producătorul ungar de produse congelate de patiserie Fornetti, deținut de consorțiul elevețiano-irlandez Arytza, revine în centrul Capitalei, de unde a fost scos de Legea care a determinat evacuarea forțată a firmelor care ocupă spații la parterul blocurilor cu risc seismic și după o nouă încercare în care a preluat un spațiu vacantat de Orange. Acum a preluat un alt spațiu din Piața Romană, o zonă cu puternic vad comercial, în imediata apropiere a Academiei de Studii Economice (ASE) și a trei școli.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În toamna anului 2016, la 1 an de la aplicarea legii, Profit.ro a relatat cu imagini, faptul că scoaterea firmelor de la parterul blocurilor cu risc seismic, operațiune prin care autoritățile se așteptau să îi convingă pe locatari să accepte consolidarea imobilelor, a fost un eșec, iar statul a recunoscut că nu a avut efectul scontat, spațiile altădată ocupate de magazine, bănci sau cinematografe fiind acum zone insalubre, pline de graffiti.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările aduse de Parlament la această lege, care prevede acum că este vorba doar de clădirile încadrate în clasa I de risc sesimic și a stabilește criterii de aglomerare pentru aceste spații. Firmele vor primi și finanțare publică pentru a consolida imobilele cu risc seismic aflate în proprietatea lor.

FOTO Confirmare: Retailerul low-cost japonez cu cea mai rapidă expansiune, ajuns în 5 ani la afaceri de aproape 2 miliarde dolari datorită prețurilor reduse, a intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Confirmare: Retailerul low-cost japonez cu cea mai rapidă expansiune, ajuns în 5 ani la afaceri de aproape 2 miliarde dolari datorită prețurilor reduse, a intrat în România

După aceste decizii, Fornetti a revenit în Piața Romană preluând un spațiu Orange, pe care însă la părăsit la scurt timp.

Fornetti România a fost înființată în 2001 la Timișoara, unde a deschis și o fabrică.

În 2017, cu aproape 400 de angajați, subsidiara a avut afaceri de 179,3 milioane lei, cele mai mari de la înființare, și un profit net de 15,1 milioane lei, în scădere de la cele 18 milioane lei în 2016. Anul trecut, afacerile au crescut și mai mult, la 196,2 milioane lei, iar profitul a atins 16,4 milioane lei.

Grupul ungar Fornetti, fondat în 1997, este printre cei mai mari producători de produse congelate de patiserie din Europa de Est.

În vara anului 2015, compania a fost cumpărată de consorțiul elevețiano-irlandez Arytza, unul dintre cei mai mari producători și furnizori de panificație congelată la nivel internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
fornetti
ase
patiserie
orange