FOTO AFI Europe deschide primul său parc de retail din România

FOTO AFI Europe deschide primul său parc de retail din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2023

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe, controlat, indirect, de frații Roni și Yehuda Naftali, aflați în topul miliardarilor israelieni, care dețin pe piața locală și centrul comercial AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, a finalizat primul său parc de retail dezvoltat în România, în centrul orașului Arad, care va fi inaugurat oficial pe 1 noiembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro organizează pe 23 octombrie Profit E-commerce - Ediția a IV-a, cu sprijinul  Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank.

Programul evenimentului poate fi văzut AICI

Parcul de retail ocupă o suprafață construită de 30.600 de metri pătrați, pe un teren cu un perimetru total de 79.900 de metri pătrați. Suprafața brută închiriabilă (GLA) a proiectului este de 29.400 mp, pe un singur nivel, deservită de 950 de locuri de parcare supraterane. 

EXCLUSIV Unul dintre cei mai mari exportatori de medicamente din România vrea să construiască o nouă fabrică în Otopeni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unul dintre cei mai mari exportatori de medicamente din România vrea să construiască o nouă fabrică în Otopeni

În decembrie 2022, dezvoltatorul imobiliar a semnat pentru un credit de 450 de milioane de euro, pentru refinanțarea proiectelor AFI Cotroceni, AFI Brașov și AFI Ploiești, acesta fiind considerat cel mai mare credit imobiliar semnat vreodată în România.

FOTO AFI Europe deschide primul său parc de retail din România

Profit.ro a anunțat în noiembrie 2022 că acest credit va fi semnat cu Erste Group Bank și Raiffeisen Bank International, plus subsidiarele lor locale, Banca Comercială Română și Raiffeisen Bank. Împrumutul urmează să devină cel mai mare acordat până acum pe piața imobiliară românească.

Scopul acestui împrumut este refinanțarea unui credit de 300 de milioane de euro obținut de AFI Europe în decembrie 2018 de la un consorțiu bancar format din Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International, Banca Comercială Română și Deutsche Pfandbriefbank, și împrumutarea unor companii din grupul AFI Europe, precum cele care dețin mall-urile din Brașov și Ploiești, potrivit unui document analizat de Profit.ro.

Dezvoltatorul urmează să inaugureze și un centru comercial de 4.500 de metri pătrați în Bucureștii Noi, care vine în completarea celor 190 de apartamente construite până acum în cadrul ansamblului AFI City din București. 

Bernard Arnault și-a pierdut locul de a doua cea mai bogată persoană din lume, în contextul scăderii acțiunilor din industria luxului CITEȘTE ȘI Bernard Arnault și-a pierdut locul de a doua cea mai bogată persoană din lume, în contextul scăderii acțiunilor din industria luxului

În august 2020, AFI Europe a cumpărat portofoliul de birouri din România al NEPI Rockcastle într-o tranzacție de 307 milioane de euro care a urcat compania pe locul doi în topul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri, devansându-i pe Immofinanz, CA Immo, frații Pavăl și Liviu Tudor.

Pe lângă cele 4 proiecte de birouri preluate de la NEPI Rockcastle, AFI Europe mai deține două clădiri de birouri, în suprafață de 25.000 de metri pătrați, la Brașov, AFI Park din București, format din 5 clădiri cu o suprafață de 70.000 de metri pătrați, și are în dezvoltare AFI Tech Park, care va avea 56.000 de metri pătrați. Faza întâi a proiectului a fost livrată în 2018, iar faza a doua este programată spre livrare anul acesta.

FOTO AFI Europe deschide primul său parc de retail din România

AFI Europe își dezvoltă și o nouă divizie de afaceri în România, denumită Residential to Rent, nișă pe care intenționează să se extindă sub brandul AFI Home. Un prim proiect în acest sens va fi dezvoltat în apropierea stației de metrou Pipera, unde sunt planificate 448 de apartamente, iar un altul este pregătit în spatele AFI Cotroceni, unde compania are circa 5 hectare de teren disponibil.

Din ianuarie 2021, AFI Europe are ca acționar majoritar indirect compania Big Shopping Center. Mai exact Big Shopping Center a ajuns să dețină peste 85% din AFI Properties, compania mamă a AFI Europe.

Big Shopping Center a fost fondată și îi are ca acționari pe frații Roni și Yehuda Naftali, care figurează cu o avere de 1,1 miliarde de dolari în cel mai recent top al celor mai bogați israelieni realizat de revista Forbes, ocupând locul 68 în Israel.

viewscnt
Afla mai multe despre
afi europe
afi cotroceni