Apartamente dintr-un ansamblu imobiliar, oprite de la vânzare de ANPC pentru că nu respectă suprafața minimă

Apartamente dintr-un ansamblu imobiliar, oprite de la vânzare de ANPC pentru că nu respectă suprafața minimă
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2023

Comisarii de la Protecția Consumatorului au oprit de la vânzare mai multe apartamente dintr-un nou ansamblu rezidențial din Ploiești, pe motiv că nu respectă suprafața minimă prevăzută de lege.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dezvoltatorul a fost de asemenea amendat după ce a refuzat să-și informeze clienții că locuințele sunt mai mici decât este permis, arată Știrile Pro TV.

FOTO Băcăuanul Remus Murgu, proprietarul furnizorului de articole de iluminat Redo Group, intră pe piața imobiliară din București cu o investiție în fața celebrului La Cocoșatu` CITEȘTE ȘI FOTO Băcăuanul Remus Murgu, proprietarul furnizorului de articole de iluminat Redo Group, intră pe piața imobiliară din București cu o investiție în fața celebrului La Cocoșatu`

Comisarii ANPC au constatat că doi dezvoltatori din Ploiești trecuseră în acte suprafețe utile mai mari decât aveau în realitate apartamentele.

Legea locuințelor stabilește clar suprafața utilă minimă pe care trebuie să o aibă o locuință: 37 de metri pătrați o garsonieră, 52 un apartament de două camere, 66 unul de trei și 74 unul de 4 camere. Nu intră în calcul și suprafața balcoanelor. 

"Mulți dezvoltatori, în încercarea de a avea cât mai multe apartamente pe un palier, au redus dimensiunea cât de tare s-au încumetat arhitecții să o facă", spune Horia Constantinescu, președinte ANPC:

Legea locuinței are mai multe prevederi menite să ne asigure un minim confort, acasă. De pildă, existența obligatorie a unui loc de luat masa, dimensionat separat față de restul încăperilor.

EXCLUSIV FOTO Gigantul american Oracle restrânge cu 40% suprafața birourilor sale din România. A plecat din Sky Tower și eliberează 2 etaje în Floreasca Park. Tranzacțiile intră în topul celor mai mari închirieri din 2023 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Gigantul american Oracle restrânge cu 40% suprafața birourilor sale din România. A plecat din Sky Tower și eliberează 2 etaje în Floreasca Park. Tranzacțiile intră în topul celor mai mari închirieri din 2023

Locul de luat masa trebuie să aibă minim 2,5 metri pătrați. Iar bucătăria alți 5. Atenție, dacă în proiect vedeți masa desenată în bucătărie, atunci cele două suprafețe se adună, iar încăperea trebuie să măsoare minim 7,5 metri pătrați.

În plus orice locuință trebuie să aibă și un spațiu de depozitare de minimum 2 metri pătrați. Iar lățimea holurilor nu poate fi mai mică de 1 metru 20.

În cazuri similare Autoritatea pentru Protecția Consumatorului a atenționat mai multe primării să nu mai dea autorizații de construcție.

viewscnt
Afla mai multe despre
apartamente
anpc