FOTO AFI Europe începe primul său ansamblu rezidențial dedicat închirierii în locul proiectului Vibe Forward din Pipera, abandonat de divizia de investiții a CITR

FOTO AFI Europe începe primul său ansamblu rezidențial dedicat închirierii în locul proiectului Vibe Forward din Pipera, abandonat de divizia de investiții a CITR
scris 25 mai 2022

Dezvoltatorul cu capital israelian AFI Europe, proprietarul mall-ului AFI Cotroceni, pregătește ultimele detalii pentru construcția a 3 turnuri cu 448 de apartamente în apropierea stației de metrou Pipera, pe un teren preluat de la divizia de investiții a CITR, care abandonase proiectul chiar după începerea vânzărilor, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

AFI Europe a anunțat achiziția unor terenuri cu o suprafață totală de circa 10.000 de metri pătrați, în valoare de 12 milioane de euro, de la grupul Impetum. Pe aceste terenuri trebuia să fie construit ansamblul Vibe Forward, însă dezvoltatorul Vibe Properties a fost divizat, iar cei doi fondatori, Michael Israeli și divizia de investiții a CITR, și-au împărțit proiectele. Firma de proiect a Vibe Forward, rămasă la CITR, a intrat în faliment, iar Israeli și-a găsit noi asociați și a lansat unul dintre proiecte.

Vibe Properties a apărut ca o asociere între Alexandru Bercea, proprietarul Alber Holding din Arad - unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din țară - antreprenorul și arhitectul Michael Israeli, cunoscut în România pentru dezvoltarea mall-ului Atrium din Arad, acum în proprietatea MAS REI, și CIT Resources (actuala Impetum Investments), deținută de familia Cionca și asociați ai Casei de Insolvență Transilvania (CITR).

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

În această formulă au proiectat și autorizat ansamblul rezidențial Vibe Forward, cu 448 de apartamente și spații comerciale, destinat pentru 840 de persoane. Proiectul este compus din 3 turnuri cu 9, 12 și 17 etaje, cu subsoluri dispuse pe două niveluri care asigură 545 de locuri de parcare. Investitorii au obținut autorizația de construire în 2019 și au reușit să și antecontracteze câteva apartamente din viitorul proiect înainte de a se despărți.

Acum, noul proprietar, AFI Europe, a obținut actele pentru modificarea temei de proiectare și organizarea execuției lucrărilor la proiectul rezidențial, în baza autorizației emise de Primăria Sectorului 2 în octombrie 2019.


Prin acest proiect, AFI Europe își dezvoltă o nouă divizie de afaceri, denumită Residential to Rent, nișă pe care intenționează să se extindă sub brandul AFI Home, potrivit anunțurilor anterioare. Un alt proiect, anunțat de Profit.ro, cu apartamente de închiriat este pregătit de companie în spatele mall-ului AFI Cotroceni, unde are circa 5 hectare de teren disponibil.

AFI Europe a livrat în prima parte a anului 2020 prima fază a proiectului rezidențial AFI City din Bucureștii Noi, care cuprinde 190 de apartamente și 228 de locuri de parcare, vândute în totalitate, conform anunțurilor companiei. Această primă etapă de dezvoltare a necesitat o investiție de 16 milioane de euro și a reprezentat intrarea AFI Europe pe sectorul rezidențial din România.

EXCLUSIV Omer Susli vinde Homelux. Vrea să încheie anul cu achiziții de mall-uri de peste 100 de milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omer Susli vinde Homelux. Vrea să încheie anul cu achiziții de mall-uri de peste 100 de milioane de euro

În ultimii 5 ani, la nivelul Bucureștiului, au fost cumpărate circa 11.000 locuințe cu scopul închirierii, iar gradul de închiriere al acestora este estimat la circa 80%. Procentul achizițiilor cu scopul închirierii se menține în jurul a 15% din totalul tranzacțiilor anuale cu locuințe, arată datele companiei de consultanță imobiliară SVN.

AFI Europe, controlată indirect de companiile israeliene Big Shopping Center și Mega Or Holdings, a intrat pe piața românească în 2005 și a ajuns să aibă active imobiliare în valoare de peste 1,3 miliarde de euro. Compania a dezvoltat și gestionează AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, cu o suprafață închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați și peste 300 de magazine; AFI Ploiești, cu o suprafață de 34.000 de metri pătrați și peste 100 de magazine; și AFI Brașov, cu o suprafață de 45.000 de metri pătrați.

În august 2020, AFI Europe a cumpărat portofoliul de birouri din România al NEPI Rockcastle într-o tranzacție de 307 milioane de euro care a urcat compania pe locul doi în topul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri, devansându-i pe Immofinanz, CA Immo, frații Pavăl și Liviu Tudor. Pe lângă cele 4 proiecte de birouri preluate de la NEPI Rockcastle, AFI Europe mai deține două clădiri de birouri, în suprafață de 25.000 de metri pătrați, la Brașov, AFI Park din București, format din 5 clădiri cu o suprafață de 70.000 de metri pătrați, și are în dezvoltare AFI Tech Park, care va avea 56.000 de metri pătrați. Faza întâi a proiectului a fost livrată în 2018, iar faza a doua este programată spre livrare anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
afi europe
vibe forward
citr