FOTO ANPC intră din nou cu amenzi în sute de magazine Mega Image și cere închideri temporare

FOTO ANPC intră din nou cu amenzi în sute de magazine Mega Image și cere închideri temporare
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2024

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au amendat cu peste cinci milioane de lei cele peste 230 de magazine Mega Image controlate, iar mai multe unități au fost închise temporar din cauza neregulilor. Astfel, au fost găsite alimente expirate, cuptoare murdar, fructe și legume cu mucegai și pete.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI FOTO Șeful ANPC, despre lanțul Mega Image: Este deja prea mult. Unor magazine le vom stinge lumina!

Reprezentanții ANPC au anunțat că au desfășurat, în a doua jumătate a lunii ianuarie, o amplă acțiune de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare în magazinele lanțului Mega Image din întrega țară.

Grupul de restaurante City Grill mizează pe afaceri de peste 60 milioane euro în acest an, de la 55 milioane euro anul trecut. ”Suntem orientați către achiziții de hoteluri și restaurante” CITEȘTE ȘI Grupul de restaurante City Grill mizează pe afaceri de peste 60 milioane euro în acest an, de la 55 milioane euro anul trecut. ”Suntem orientați către achiziții de hoteluri și restaurante”



Până în acest moment, au fost controlate 233 de unități. Au fost aplicate 485 de amenzi contravenționale, în valoare de 5,1 milioane de lei, și au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 65.000 de lei.

De asemenea, au fost închise temporar, până la remedierea deficiențelor, 17 magazine, a fost făcută propunere de închidere temporară pentru o perioadă de până la șase luni,pentru nouă unități și pentru o perioadă între 6 și 12 luni, pentru opt magazine.

După rezultate slabe, H&M își schimbă surprinzător CEO-ul. Acțiunile cad. \ CITEȘTE ȘI După rezultate slabe, H&M își schimbă surprinzător CEO-ul. Acțiunile cad. "A fost foarte solicitant uneori pentru mine, personal."

“Nu știu cum se pronunță într-o belgiană pură, dar mesajul în română ar fi: Respectați-ne! Mi-ar plăcea ca produsele care sunt prezente pe rafturile magazinelor Mega Image din România să ajungă, pentru o perioadă mai lungă, și în țara de origine a operatorului economic, pentru a vedea care este reacția consumatorilor de acolo. Cred că habar nu au că există portocale cu bube și mandarine-boabe la hectar. Trebuie să învețe că nu de fiecare dată când cumpără un produs acesta are cantitatea înscrisă pe ambalaj, care poate fi mai mica, pentru a le asigura o cură de slăbire. Aș fi curios care este reacția autorităților din țara de origine a operatorului economic Mega Image și cu privire la repetabilitatea unor abateri sancționate și constatate în trecut. Probabil există o justificare și o scuză pe care doresc să le-o transmită celor din Belgia, nu nouă. Vom îndesi acțiunile de control de amploare, până o să ne facem înțeleși. «Tot ziens!» («la revedere» în neerlandeză - una dintre limbile oficiale ale Belgiei)”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Principalele abateri constatate de comisarii ANPC au fost: comercializarea unor fructe și legume depreciate, cu mucegai și pete, care nu respectau criteriile de calitate (diferite calibre de mărime comercializate la aceeași categorie), fără a avea menționată corect țara de proveniență; comercializarea unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită; comercializarea unor produse preambalate care, prin cântărire, s-a dovedit a avea o greutate netă mai mică decât cea înscrisă pe etichetă; folosirea unor cuptoare neigenizate; nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor; comercializarea unor produse din carne cu acumulare de lichid în ambalaj; nereguli privind modul de prezentare și publicitate a sucurilor din fructe și a băuturilor răcoritoare (existența la raft a unor produse având afișate pe etichetele de preț ale comerciantului informații false cu privire la denumirea produsului).

Nou jucător - Zenova intră în România CITEȘTE ȘI Nou jucător - Zenova intră în România

Alte nereguli descoperite au fost existența unor zone neigienizate ale pavimentului și pereților; folosirea unor spații de depozitare insalubre; comercializarea unor produse alimentare cu acumulări de gheață în ambalaj; folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu zone cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere rupte; lipsa afișării informațiilor referitoare la valabilitatea produselor gătite în zona gastro; depozitarea unor produse de panificație congelate fără etichete cu elemente de identificare; folosirea unor echipamente insalubre (vitrine frigoririce și de panificație, rafturi pentru produse și de panificație, recipiente de condimente etc.); comercializarea unor produse de panificație fără a avea informațiile specifice afișate la raft; comercializarea unor produse fără a avea afișate etichetele de preț la raft; comercializarea unor produse alimentare vrac fără a avea menționată data deschiderii ambalajului, depuneri masive de gheață pe suprafața plafonului și în partea superioară a pereților camerei de frig, neconcordanțe între prețurile produselor la raft față de cele de la casa de marcat.

FOTO ANPC intră din nou cu amenzi în sute de magazine Mega Image și cere închideri temporare


Echipele de control au mai observat comercializarea unor jucării din pluș recomandate de la vârsta 0+, fără a avea indicații sau cerințe de siguranță menționate pe etichetă (fibrele se desprind ușor); nerespectarea regimului promoțiilor (lipsa, la vânzare, a produsului singular, în cazul promoțiilor de tip multipack); comercializarea unor produse nealimentare fără a avea informațiile traduse în limba română pe etichetă; nerespectarea vecinătăților la păstrarea produselor alimentare de origini diferite; comercializarea unor ouă sparte și crăpate, cu scurgeri de conținut; expunerea la comercializare, în vitrina destinată produselor românești, a unor fructe de import; lipsa afișării atestatului de produs tradițional, pentru produsele comercializate ca fiind produse tradiționale; lipsa precizării pe eticheta citricelor dacă au coaja tratată sau nu.

FOTO ANPC intră din nou cu amenzi în sute de magazine Mega Image și cere închideri temporare

viewscnt
Afla mai multe despre
mega image
anpc