Disponibilizări masive la un retailer britanic

Disponibilizări masive la un retailer britanic

Sursa foto: contul de Facebook al John Lewis

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2024

John Lewis și Waitrose vizează o reducere treptată a afacerii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Retailerul britanic John Lewis Partnership, proprietarul John Lewis și Waitrose, ia în considerare reducerea a până la 11.000 de locuri de muncă în următorii cinci ani, a informat The Guardian, prleuat de News.ro.

Cel puțin 10% din forța de muncă a companiei deținută de personal ar putea fi afectată la sediul central al grupului, supermarketuri și magazine universale, potrivit unor surse citate de publicație. Numărul de posturi va fi redus treptat de-a lungul anilor. ”Parteneriatul John Lewis are un plan de revenire la profit, care implică investiții masive pentru a ne îmbunătăți oferta pentru clienți, tehnologia, magazinele și pentru a deveni mai eficienți”, a spus compania, ca răspuns la o solicitare de comentarii a Reuters.

FOTO - Tranzacție: După reduceri puternice și succesive de preț, fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean a fost vândută CITEȘTE ȘI FOTO - Tranzacție: După reduceri puternice și succesive de preț, fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean a fost vândută

Acest lucru funcționează și performanța se îmbunătățește, dar așa cum am anunțat deja, asta înseamnă, din păcate, reducerea numărului de parteneri de care avem nevoie în afacerea noastră”, a adăugat acesta. Retailerul britanic a avertizat în martie trecut că va trebui să reducă numărul de personal și să anuleze orice bonus, după ce clienții săi și-au redus cheltuielile, ceea ce a determinat creșterea pierderilor.

Grupul, cu o istorie de 159 de ani, sa avut dificultăți în ultimii ani pe fondul concurenței dure și a costurilor de dezvoltare a ofertei sale online. Președintele John Lewis, Sharon White, care va demisiona în 2025, a mai spus în septembrie anul trecut că schimbarea va dura cu doi ani mai mult decât era planificat și va costa mai mulți bani din cauza presiunilor inflaționiste.

viewscnt
Afla mai multe despre
john lewis
marea britanie