FOTO Noi magazine Mega Image amendate de ANPC

FOTO Noi magazine Mega Image amendate de ANPC
scris 4 feb 2022

Două magazine Mega Image din Chiajna, județul Ilfov, au fost amendate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, cu suma de 37.000 de lei. De asemenea, o unitate a fost închisă până la remedierea deficiențelor, iar la cea de-a doua doar anumite raioane cu probleme. Echipele de control au găsit în cele două magazine mizerie și produse expirate.

ANPC a transmis că au fost controlate două magazine Mega Image din Chiajna, scrie News.ro.

VIDEO Un berar francez a folosit alge pentru a produce o bere albastră CITEȘTE ȘI VIDEO Un berar francez a folosit alge pentru a produce o bere albastră

Astfel de sancțiuni au fost aplicate și altor magazine sub același brand.

Comisarii ANPC au găsit în urma controlului produse alimentare cu data limită de consum depășită; legume și fructe cu modificări organoleptice vizibile, expuse în rafturi din lemn uzate și acoperite cu strat grosier de praf, în spatele raftului fiind prezente resturi menajere, grăsime și praf; utilizarea rafturilor neigienizate pentru expunerea produselor, cu strat gros de praf, deteriorate, cu un grad avansat de uzură; utilizarea, la raionul panificație-patiserie, a unor rafturi cu praf în strat grosier, cu exces de resturi provenite de la produsele de panificație, resturi de coca aderentă pe suprafața rafturilor, cleștii pentru deservire și suporții acestora prezenți la raft fiind neigienizați corespunzător; utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, cu vopsea exfoliată și cu ventilatoarele încărcate de grăsime și praf; depozitarea unor produse alimentare, destinate comercializării, la temperature diferite decât cele recomandate de producător; comercializarea unor produse cu arsuri de congelare și procent ridicat de gheață, în ambalaje, în vitrine neigienizate. De asemenea, pavimentul din incinta unității prezenta zone sparte, depreciate, uzate, iar în preajma rafturilor era plin de praf și reziduuri alimentare.

FOTO Noi magazine Mega Image amendate de ANPC


"Din nou, pentru a treia oară, în trei zile consecutive, nicio schimbare în modul de abordare a serviciilor comerciale oferite de Mega Image. Ajung să cred că ei nu fac altceva decât să profite de buna credință a cumpărătorilor și să ignore zilnic legea. Dar nu ne oprim: sancționăm, inclusiv oprind temporar prestarea de serviciu, sau suspendând actvitatea, acolo unde este cazul, împiedicându-i să își bată joc de consumatorul român! Această atitudine ne-a determinat să asigurăm permanență în marile magazine, începând cu finalul lunii ianuarie, să fim pentru ei picătura chinească”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

Pentru aceste nereguli, echipele de control au dat amenzi în valoare de 37.000 de lei.

FOTO Noi magazine Mega Image amendate de ANPC


De asemenea, ANPC a decis retragerea de la comercializare a produselor cu probleme, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate, pentru una dintre unități, și pentru raioanele cu deficiențe ale celei de-a doua. Totodată, a fost propusă sancțiunea complementară de închidere temporară a unității, pe o durată de cel mult șase luni, pentru unul dintre cele două magazine.

FOTO Noi magazine Mega Image amendate de ANPC

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
mega image