Franța interzice ambalajul din plastic pentru legume și fructe

Franța interzice ambalajul din plastic pentru legume și fructe
scris 3 ian 2022

1 ianuarie 2022 este data de la care în Franța sunt luate noi măsuri de eliminare a plasticului. Fructele și legumele vor fi vândute fără celebrul ambalaj de plastic – cutia ori sacul din plastic în care sunt așezați, spre exemplu, cartofii. Vor fi și excepții. Pentru că sunt foarte mici, fructele roșii vor fi vândute și în continuare într-un ambalaj de plastic. În acest caz, derogarea este posibilă până în 2026, transmite RFI România.

Dovlecei, vinete, ardei, castraveți, cartofi, morcovi, roșii, ceapă uscată, ridichi și tot restul legumelor se vor regăsi direct în lădițe, fără ambalaj din plastic, așa cum erau ele vândute până acum.

IKEA majorează prețurile CITEȘTE ȘI IKEA majorează prețurile

La capitolul fructe – mere, pere, portocale, lămâi, prune – toate vor fi servite din lădițe, direct în ambalajul clientului.

Francezii au început deja să tot elimine ambalajele din plastic iar mai toate magazinele oferă, ca alternativă, plase din material textil ori din hârtie. Ori, ești incitat să aduci de acasă mici saci pentru a transporta legumele și fructele ori alte produse alimentare și chiar detergenți.

37% din fructe și legume erau vândute până acum într-un ambalaj din plastic. Prin noua interdicție, este evítată utilizarea a 1 miliard de ambalaje din plastic, anual.

Iar până în iunie 2023, strugurii, nectarinele, micuța varză de Bruxelles ori roșiile cherry mai au dreptul la un ambalaj de plastic.

Platele aromatice, frunzele de spanac ori de salată și cireșele vor putea fi vândute, în continuare, într-un ambalaj de plastic până la finele lui 2024.

Fructele roșii, care se deteriorează foarte ușor, au primit cea mai mare derogare, până pe 30 iunie 2026 mai pot fi comercializate într-o cutie de plastic.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
ambalaj plastic