Franța investighează presupuse acte de corupție la divizia Auchan din Federația Rusă

Franța investighează presupuse acte de corupție la divizia Auchan din Federația Rusă
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2023

Potrivit Challenges, căutările în cadrul acestei investigații au fost începute în 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din 2020, Parchetul Financiar francez investighează filiala rusă a Auchan, în legătură cu o serie de suspiciuni de acte de corupție, a transmis sâmbătă Agence France-Presse (AFP) , citând o sursă. Potrivit agenției, pe 10 martie 2020 a fost declanșată o anchetă judiciară „sub suspiciunea de mituire a unui funcționar străin și corupție de către o persoană fizică, complicitate și ascunderea acestor încălcări”, arată Adevarul.

RAPORT Prețurile mașinilor electrice mici vor scădea până la nivelul celor cu combustie în următorii trei ani CITEȘTE ȘI RAPORT Prețurile mașinilor electrice mici vor scădea până la nivelul celor cu combustie în următorii trei ani

Potrivit săptămânalului Challenges, căutările în cadrul acestei investigații au demarat în 2020. De la începutul acestui an, anchetatorii de la Oficiul Central pentru Combaterea Corupției, Încălcărilor Fiscale și Financiare (Oclciff) din Franța au ascultat mărturiile angajaților și foștilor angajați ai diviziei Auchan din Federația Rusă. „Scopul anchetei este acela de a clarifica faptele din filiala rusă a Auchan, dar această anchetă nu este îndreptată împotriva companiei”, a spus grupul. „Auchan respectă pe deplin cerințele justiției franceze în acest caz”, a adăugat compania.

Potrivit Challenges, ancheta în Franța a fost declanșată după publicarea în ziarul Les Echos  a unui articol în care se făcea referire la Alexei Jarkov, prezentat ca fost avocat al diviziei ruse și care pretindea că ar exista o schemă de corupție în divizia rusă a grupului. Auchan a declarat apoi că declarațiile lui Jarkov „nu au fost susținute de nicio dovadă sau documente veridice”, iar el însuși „a încercat să intereseze presa cu povestea sa” după ce contractul său nu a fost reînnoit în 2019. 

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
auchan