Grafenul va fi folosit pentru îmbunătățirea pantofilor sport. Primul produs va intra pe piață în 2018

Grafenul va fi folosit pentru îmbunătățirea pantofilor sport. Primul produs va intra pe piață în 2018
scris 11 dec 2017

Un producător britanic de echipamente sportive va lansa pe piață anul viitor prima pereche de pantofi sport cu grafen.

În cadrul unui parteneriat cu Universitatea din Manchester, britanicii de la inov-8 vor lansa pe piață anul viitor prima pereche de pantofi sport în a căror construcție a folosit așa-numitul material al viitorului, grafenul.

Observat pentru prima oară la un microscop electronic în 1962, grafenul este un material compus dintr-un singur strat de atomi de carbon care a fost produs accidental prin folosirea unor instrumente bazate pe grafit, precum stilourile.

Grafenul are numeroase caracteristici extraordinare care-l propun în foarte multe domenii, însă deocamdată aplicațiile acestuia nu au depășit pragul experimental. Este aproape transparent, foarte subțire și flexibil, excelent conductor și de departe cel mai solid material (de aproximativ 200 de ori mai solid decât oțelul).

Alfa Romeo revine în Formula 1 după mai bine de 30 de ani CITEȘTE ȘI Alfa Romeo revine în Formula 1 după mai bine de 30 de ani

În cazul încălțărilor G-Series pe care inov-8 și Universitatea din Manchester le-au realizat, talpa din cauciuc a fost încălzită pentru a putea acomoda foarte mici particule de grafen ale căror caracteristici să fie împrumutate de pantof.

Cercetătorii de la Universitatea din Manchester susțin că materialul folosit a fost calculat pentru a îmbunătăți calitatea încălțărilor cu 50%. Și, într-adevăr, testele realizate pe produsul final arată că acesta este cu 50% mai rezistent și cu 50% mai elastic decât cauciucul standard folosit în domeniu.

Spre deosebire de majoritatea aplicațiilor practice în care poate fi implicat grafenul și care se află la ani buni distanță de un rezultat concret, pantofii cu grafen ai celor de la inov-8 vor fi disponibili deja de anul viitor și vor costa 150 de lire sterline (aproximativ 170 de euro).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
pantofi
sport
grafen