Grupul Editorial Art a semnat un parteneriat cu Klett Gruppe din Germania pentru conceperea de publicații educaționale

Grupul Editorial Art a semnat un parteneriat cu Klett Gruppe din Germania pentru conceperea de publicații educaționale

Dan Iacob, director general Art, Philipp Haussmann, CEO Klett Gruppe și Bojan Vrtac, CEO Klette Gruppe Europa de Est. Sursa foto: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2017

Grupul Editorial Art a semnat luni un parteneriat cu Klett Gruppe din Germania pentru conceperea și redactarea de manuale școlare și de materiale auxiliare educaționale, iar Philipp Haussmann, CEO Klett Gruppe, a declarat într-o conferință de presă că se așteaptă ca ”România să devină în 10-15 ani o piață mai mare decât Bulgaria, - unde a deschis o companie la sfârșitul anilor 90 -, pentru publicațiile educaționale”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Împreună cu Grupul Editorial Art vom investi în tot ceea ce este necesar pentru ca profesorii și elevii să-și îndeplinească țelurile educaționale și să reușească: de la manuale în format print, la conținut digital și tehnologie”, a declarat Philipp Haussmann, CEO Klett Gruppe.

Grupul Editorial Art, companie cu capital exclusiv românesc pe mai multe domenii editoriale, între care cartea cu profil educațional și cartea pentru copii, s-a asociat cu un nume major al cărții educaționale: Grupul Editorial Klett din Germania, care a generat în 2016 o cifră de afaceri de 537 milioane de euro. Cele două companii vor dezvolta o nouă entitate, dedicată exclusiv cărții cu profil educațional în România: ART KLETT, scrie News.ro.

”Klett Gruppe a fost înființat acum 125 de ani în Stuttgart, Germania, ca o companie de familie, iar aria noastră principală este publicarea de manuale. Deținem 60 de companii în 15 țări, în jur de 3.600 de angajați și acum deținem 45.000 de cărți diferite, dar asta este din cauza faptului că Germania este o țară complet nebunească în care fiecare land federal are nevoie de propriile manuale”, a spus Philipp Haussmann, CEO Klett Gruppe, într-o conferință de presă.

Românul Julian Balea a fost promovat Managing Director al brandului de lux Stefano Ricci pe întreaga piață a Americii de Nord CITEȘTE ȘI Românul Julian Balea a fost promovat Managing Director al brandului de lux Stefano Ricci pe întreaga piață a Americii de Nord

Misiunea Klett Gruppe este să îmbunătățească educația, fiind specializați în a-i ajuta pe profesori și scopul este ca elevii să învețe și să aibă adevărate șanse în viață. ”Noi atingem acest scop lucrând cu profesorii, ajutând profesorii și antrenând profesorii. Mulți uită că fără profesori școala nu înseamnă nimic, de aceea nu facem doar manuale, ci ajutăm profesorii”, a precizat P. Haussmann.

”În ciuda Brexit și în ciuda tuturor politicilor care se tot întâmplă în ultimii ani, credem că Europa se unește mult mai mult. Felul în care elevii învață și în care predau profesorii este tot mai similar în toate țările europene. Această uniformizare se vede deja în țările europene atunci când vine vorba de manualele de învățare a limbilor, care au același frame-work”, este de părere Haussmann.

Manualele și materialele auxiliare vor fi realizate de autori români, precum și de autori străini. Materialele concepute în cadrul parteneriatului se vor adresa grupei de vârstă 6-18 ani (clasele 0-XII), dar este posibilă și extinderea pe piața preșcolară.

”Din acest parteneriat Art câștigă expertiză, mai ales pe zona de digitalizare, care este foarte scumpă. În educație este foarte greu de făcut distincția între o carte bună și una foarte bună. Diferențele nu le poți parcurge decât cu expertiză și, în cazul nostru, cu expertiză străină. În Germania se lucrează acum deja la manualele din 2021-2022, deci ei lucrează în avans și asta le permite să parcurgă diferențe între bine și excelent”, a afirmat Dan Iacob.

Principalele ”vedete” Art Klett vor fi manualele, auxiliarele, caietele elevului, ghidul profesorului, culegeri, atlase, metodici, aproximativ 300 de materiale didactice editate anual. Vor apărea peste 400 de aplicații multimedia.

”Manualele tipărite evoluează în funcție de felul în care ministerul realizează procedurile sale de evaluare sau licitațiile. Noi vom fi prezenți în toate sesiunile de evaluare, dacă se poate toate disciplinele pe care Ministerul Educației dorește să le evalueze. Asta înseamnă probabil de 10-20 de manuale noi anual, în afară de cele care se reeditează. Despre cele digitale, vorbim despre o digitalizare a tuturor manualelor existente deja în portofoliul Art Educational, după care vor exista și digitalizări pentru produsele noi”, a declarat Dan Iacob.

EXCLUSIV Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, vrea să reînvie brandul Bere Grivița CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, vrea să reînvie brandul Bere Grivița

”Elevul va câștiga prin faptul că va avea un acces mult mai rapid la tot ceeea ce se întâmplă nou în educație în Europa. Dacă în urmă cu 30-40 de ani lucurile nu se schimbau chiar atât de mult de un an la altul în educație, de când evoluția tehnologiei ne-a adus unde suntem acum lucurile se schimbă fundamental de la o lună la alta”, este părerea managerului.

Din această toamnă vor apărea primele manuale Art Klett și se va lucra simultan la mai multe materiale, a anunțat Dan Iacob.

SC Art Klett SRL este o nouă firmă, deținută de Grupul Editorial Art și Grupul Klett, iar ”în funcție de investițiile care se vor face în perioada următoare, ponderile vor evolua în timp”. ”Majoritatea acțiunilor este deținută de partea românească”, potrivit directorului general Art.

viewscnt
Afla mai multe despre
grupul editorial art
klett gruppe