Kaufland va mai deschide patru magazine până în februarie 2018

Kaufland va mai deschide patru magazine până în februarie 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2017

Retailerul german Kaufland va mai deschide patru hipermarketuri în București, Cluj și Satu Mare până în februarie 2018, când se finalizează anul financiar, a declarat luni directorul departamentului de comunicare al companiei, Valer Hancaș, care a mai anunțat că retailerul investește 300.000 de euro în construirea unei rețele de nouă grădini urbane comunitare în București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrebat despre investiția alocată pentru fiecare magazin care va fi inaugurat în acest an, Hancaș a spus că nu poate da o cifră exactă, scrie News.ro.

“Vă pot spune o investiție pentru un an fiscal. Investim circa 100 de milioane de euro într-un an în deschideri și modernizări”, a afirmat directorul de comunicare al Kaufland România.

Hancaș a mai anunțat că retailerul Kaufland a lansat luni prima rețea de grădini urbane comunitare, astfel acoperișurile, exteriorul parcărilor și al magazinelor vor fi transformate în spații verzi unde vor fi cultivate cu legume, fructe, arbuști, plante aromatice și flori.

EXCLUSIV Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, vrea să reînvie brandul Bere Grivița CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, vrea să reînvie brandul Bere Grivița

“Grădinescu”, cum este denumit proiectul dezvoltat de Kaufland împreună cu Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR), constă într-o rețea de nouă grădini urbane comunicare, dintre care trei vor fi amplasate pe acoperișurile magazinelor, patru în parcările sau în spatele magazinelor și două în școli din Capitală.

Primul magazin Kaufland cu acoperișul și exteriorul deja transformate în grădini urbane este cel din Bulevardul Bucureștii Noi care au în total o suprafață de 2.500 de metri pătrați, iar până în toamnă vor fi dotate și cele din strada Barbu Văcărescu, din cartierrele Tudor Vladimirescu, Apărătorii Patriei și din școli.

Potrivit lui Hancaș produsele obținute în aceste grădini nu vor fi comercializate în magazinele Kaufland, deoarece acest proiect este destinat comunității. Așadar, orice persoană poate veni să solicite o parcelă din cadrul acestor grădini, pe care să o îngrijească și să cultive diverse legume sau plante.

Coordonatorul proiectului și președintele ICPR, Ionuț Bădică, a spus că în prima grădină urbană din Bucureștii Noi au fost cultivate deja legume (roșii, castraveți și ardei) și plante aromatice. Acesta a mai spus că vrea ca bucureștenii să se obișnuiască să aibă grijă de plante și să obține produsul final, iar de la anul oamenii vor putea să planteze diverse culturi.


Grupul german Kaufland, liderul pieței locale de retail, a obținut în România o cifră de afaceri de 9,69 miliarde lei (2,13 miliarde euro) în 2016, potrivit companiei.

În 2015, retailerul a înregistrat o cifră de afaceri de 9,17 miliarde de lei (2, 04 miliarde de euro), ceea ce înseamnă că retailerul a înregistrat anul trecut o creștere a afacerilor cu 5,6%, la valoarea în lei, și de 4,6%, la valoarea în euro, arată calculele News.ro.

Kaufland a intrat pe piața din România din anul 2005, iar în prezent a ajuns la o rețea de 115 hipermarket-uri în România, fiind de departe retailerul cu cele mai mari venituri și cu cei mai mulți salariați.

Kaufland a inaugurat în acest an un magazin în luna aprilie în Brașov și un altul în mai în Craiova.

În iunie, retailerul german a inaugurat primul magazin estival amenajat într-un cort, în stațiunea balneoclimaterică Sovata, județul Mureș, cu o suprafață de 1.350 de metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
kaufland