Guvernul pune în practică măsura suspendării până la 30 de zile a activității restaurantelor, cluburilor, magazinelor și firmelor care nu respectă măsurile anti-Covid

Guvernul pune în practică măsura suspendării până la 30 de zile a activității restaurantelor, cluburilor, magazinelor și firmelor care nu respectă măsurile anti-Covid
scris 25 mar 2021

Firmele care nu respectă măsurile în vigoare pentru prevenirea Covid-19 vor risca, pe lângă amendă, și sancțiunea contravențională complementare a închiderii pe o durată de 15 zile sau 30 de zile a sediului principal sau secundar în care își desfășoară activitatea.

Guvernul a redactat și va adopta un proiect de lege cu aceste prevederi săptămâna viitoare, dar proiectul mai trebuie apoi adoptat și de Parlament și promulgat de șeful statului, pentru a intra în vigoare.

Guvernul a prelungit scutirea de la plata impozitului specific pentru HoReCa CITEȘTE ȘI Guvernul a prelungit scutirea de la plata impozitului specific pentru HoReCa

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a arătat că suspendarea activității se va materiala prin afișarea în primă fază la loc vizibil de la intrare sau intrările în sediul a mesajului că spațiul este închis temporar din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei covid-19, cu mențiunea expresă a datei până la care este valabilă această sancțiune.

Nerespectarea primei sancțiuni contravenționale complementare se va materializa prin aplicarea de sigilii sau alte semne distinctive. Ruperea sau îndepărtarea acestor sigilii va fi sancționată conform Codului Penal.

Persoanele care sosesc în România din Marea Britanie nu vor mai intra în carantină CITEȘTE ȘI Persoanele care sosesc în România din Marea Britanie nu vor mai intra în carantină

Încă de luna trecută, premierul Cîțu declarase că restaurantele, cafenelele, magazinele și alte firme, precum cinematografe sau cluburi, care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a Covid-19 impuse de autorități, vor risca, pe lângă amendă, suspendarea activității pe o durată determinată, de cel puțin 2 săptămâni. 

”Acele amenzile pe care e dăm nu mai au niciun efect. (...) Pentru că nu sunt respectate regulile, venim cu această modificare. (...) Cred că mergem cu o perioadă minimă de 2 săptămâni, aceasta e propunerea mea”, a spus prim-ministrul, care a precizat că nu va fi mărit nivelul amenzilor.

Premierul a reluat avertismentul chiar al începutul acestei luni. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
retsurante
suspendare
temporar
activitate
amenzi
guvern
citu