H&M sub anchetă, acuzații de discriminare față de unii cumpărători. Bon fiscal cerut abuziv

H&M sub anchetă, acuzații de discriminare față de unii cumpărători. Bon fiscal cerut abuziv
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2020

Marele retailer de haine suedez Hennes & Mauritz (H&M) este anchetat pentru acuzații că ar fi discriminat clienți pe baza etniei lor în Suedia, a anunțat o agenție guvernamentală de la Stockholm, relatează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Persoanelor de alte origini etnice decât cea suedeză li s-a cerut, de exemplu, să arate un bon fiscal atunci când schimbă haine cumpărate, ceea ce încalcă politica firmei, a precizat Ombudsman-ul pentru Egalitate din Suedia, arată Agerpres.

2,3 milioane de euro economisiți ca urmare a integrării tehnologiilor IT pentru optimizarea proceselor logistice CITEȘTE ȘI 2,3 milioane de euro economisiți ca urmare a integrării tehnologiilor IT pentru optimizarea proceselor logistice

Investigația a fost inițiată în urma unor informații apărute în cotidianul suedez Aftonbladet.

Publicația a postat recent pe site-ul său imagini cu clienți de diferite origini etnice respinși când încercau să schimbe haine care încă aveau prețul pe ele. Unii dintre clienți au înregistrat cu camera ascunsă astfel de momente.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Ziarul a intervievat aproximativ 60 de clienți și angajați ai H&M.

viewscnt
Afla mai multe despre
h&m
magazine
discriminare