Heineken anticipează creșterea profitului în 2023, în pofida slăbiciunii pieței din Europa

Heineken anticipează creșterea profitului în 2023, în pofida slăbiciunii pieței din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2023

Heineken, al doilea mare producător de bere din lume, și-a reiterat prognoza de creștere a profitului în acest an, în ciuda slăbiciunii pieței din Europa, raportând un profit peste așteptări în 2022, pe fondul unei redresări a consumului de bere la nivelurile anterioare pandemiei, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania cu sediul în Olanda, ale cărei mărci includ Tiger și Sol, a declarat că profitul operațional va crește în 2023, dar cu un ritm procentual mai lent, de o singtură cifră, de la mediu până la mare, reflectând economiile continue de costuri, o economie provocatoare și încrederea mai scăzută a consumatorilor pe unele piețe, scrie News.ro

Carrefour - flux de numerar record. Compania va plusa cu anumite produse CITEȘTE ȘI Carrefour - flux de numerar record. Compania va plusa cu anumite produse

Producătorul de bere, a cărui marcă omonimă este cea mai vândută bere din Europa, și-a păstrat prognoza privind volumele de bere stabile, până la ușor mai mari, deoarece creșterile pe piețele în curs de dezvoltare sunt contracarate de o scădere în Europa, cea mai mare regiune a sa în termeni de venituri.

Directorul general Dolf van den Brink a declarat că vânzările de bere în Europa s-au dovedit a fi rezistente, cu o creștere în trimestrul al patrulea față de un an mai devreme.

”Dar având în vedere creșterile de preț care vor trebui efectuate din cauza creșterii enorme a costurilor cu energia, în special în Europa, încă ne așteptăm la o scădere a volumelor în Europa pentru anul 2023”, a declarat el pentru Reuters, într-un interviu telefonic.

viewscnt
Afla mai multe despre
heineken
bere
profit