Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului

Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 19 feb 2019

Home Designul are întotdeauna nevoie de intuiție, viziune și echilibru, calități regăsite mult mai des în personalitatea femeilor. O femeie simte și înțelege altfel spațiul, liniile, texturile, armonia și sensibilitatea unui loc. Tocmai de aceea, unii dintre cei mai talentați și apreciați designeri din lume sunt femei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Personalități puternice, elegante și rafinate, femeile designer au revoluționat această lume considerată una preponderent masculină, au scos la iveală idei curajoase și au inspirat o lume întreagă prin lucrările lor.

Patricia Urquiola

Născută în Oviedo, Spania în 1961, Patricia Urquiola a studiat Arhitectura la Universitatea Politehnică din Madrid și Milano. Astăzi, locuiește și lucrează în Milano, acolo unde și-a deschis propriul studio în 2001. Patricia proiectează pentru cele mai importante companii de design italiene și internaționale, iar unele dintre lucrările sale sunt expuse în diverse muzee ale lumii.

SensoDays are în portofoliu numeroase produse și colecții realizate de acest designer apreciat peste tot în lume, Axor Urquiola fiind unul dintre exemple.

Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului

Colecția fascinantă pentru baie cuprinde produse care trezesc toate simțurile prin concept, funcționalități și fuziunea excelentă a pieselor. În showroomul SensoDays este expusă bateria lavoar Hansgrohe Axor Urquioa, o piesă deosebită, eco smart, cu un design special și o mulțime de caracteristici.

Când tehnologia Kartell a întâlnit creativitatea Patriciei s-au născut alte produse unice, cu un efect vizual și tactil unic. Este cazul și colecției de scaune Kartell Clap, un model elegant, hexagonal, cu o structură rezistentă și modernă.

Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului

Colecția măsuțelor de cafea este și ea una foarte apreciată peste tot în lume, inclusiv pe SensoDays, produsele reflectând feminitate, eleganță, dar și inovație tehnologică.

Colecția Kartel Jellies pentru servirea mesei poartă aceeași semnătură Patricia Urquiola. Farfuriuțele, tăvile, paharele și bolurile sunt realizate din plastic PMMA transparent și colorat, cu un model organic unic, inspirat de natură.

Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului

Anna Castelli Ferrieri

Unul dintre designerii italieni care au transformat total acest domeniu, Anna Castelli Ferrieri s-a născut în 1918 și a fost printre primele femei care au absolvit prestigioasa Universitate Politehnică din Milano. Annei îi plăcea foarte mult să lucreze cu plasticul, iar în 1949 a înființat alături de soțul ei compania Kartell, cea care avea să devină un brand apreciat peste tot în lume datorită pieselor elegante, realizate din plastic de o calitate superioară.

Designul inovativ al Annei se simte și în Componibili, colecția de comode modulare cu o lungă tradiție în cadrul Kartell. Flexibile, funcționale și practice, acest tip de comode este și astăzi în trend, fiind regăsite și ele pe SensoDays.

Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului

Anna Lindgren, Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken - Front Design

Anna Lindgren și Sofia Lagerkvist s-au cunoscut pe când studiau amândouă Design Industrial. În 2004 au fondat la Stockholm Front Design, din echipa inițială făcând parte și Charlotte von der Lancken. Creația lor este inspirată de modă, film, știință, mulți încadrând-o la limita dintre design și artă. De altfel, lucrările fetelor se regăsesc în colecții apreciate ale unor muzee din întreaga lume, cum ar fi Muzeul de Artă Modernă din New York.

Colaborarea dintre Front Design și Axor a început în 2013, din dorința Axor de a evidenția estetica ascunsă a tehnologiei. Așa s-a născut sistemul nou de dușuri Axor Shower Products, ale căror piese au un design elegant, sculptural, în care formele, texturile și detaliile mai degrabă tehnice capătă înțeles și o armonie aparte.

Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului

Pe SensoDays,  ai produse din această colecție nu doar practică și utilă, ci și interesantă și originală ca texturi și forme.

Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului

Rosita Missoni

De la confecțiile mici până la colecțiile de Home Design nu a fost decât un pas pentru Rosita Missoni. Aceasta s-a născut în 1931 în Golasecca, Varese, Italia, într-o familie de industriași textili care produceau șaluri și țesături brodate. În 1953 s-a căsătorit cu Ottavio Missoni și au lansat împreună o mică afacere de tricotaje, pe care au dezvoltat din ce în ce mai mult. La începutul anilor ’60, familia Missoni își transformase deja afacerea într-un brand de succe. Mai apoi au urmat lansarea companiei în Statele Unite ale Americii și extinderea Missoni către modă, Home Design și design de hotel. 

Motivele în zig-zag, dungile, valurile, firele de bumbac colorate în mozaic Jacquard – toate sunt definitorii astăzi pentru stilul Missoni.

În 1997, Rosita Missoni a lăsat partea de Fashion pe mâna fiilor și fiicei ei, Vittorio, Luca și Angela, păstrând linia Missoni Home, acolo unde este și astăzi director creativ.

Pe SensoDays poți alege lenjeriile de pat în culori vibrante de la Missoni Home, iar pe site găsești o mulțime de alte produse ale aceluiași brand, toate diverse, creative și surprinzătoare.

Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului

O parte din creația acestor femei fascinante o poți găsi pe SensoDays. Intră pe site sau vino în showroomurile din București să descoperi colecțiile și produsele care îți vor face viața mai plăcută și mai ușoară. Statisticile arată că în peste 150.000 de case ale românilor se găsește cel puțin un produs SensoDays, din portofoliul acestuia făcând parte nu mai puțin de 100 de branduri internaționale de top.

viewscnt
Afla mai multe despre
home design
patricia urquiola
anna castelli ferrieri
anna lindgren