IKEA anunță că ciocolata neagră Chokland Mork are conținut de lapte și alune insuficient declarat

IKEA anunță că ciocolata neagră Chokland Mork are conținut de lapte și alune insuficient declarat
scris 27 iun 2016

Retailerul suedez de mobilă și decorațiuni interioare IKEA, care operează un magazin în zona comercială Băneasa din București, îi informează pe clienții care au cumpărat ciocolată neagră Chokland Mork 60% și Chokland Mork 70% că prezența laptelui și a alunelor în compoziție nu este declarată suficient pe ambalajele produselor și îi cheamă pe cei care nu le-au consumat încă să le aducă înapoi la magazinul din Băneasa unde vor primi înapoi suma integrală pe care au plătit-o pentru produs.

Astfel, compania îi așteaptă pe clienții alergici la alune sau lapte, care au cumpărat produse Chokland Mork 60% și Chokland Mork 70% aflate în termenul de valabilitate, să le aducă înapoi în magazinul IKEA din București, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. Termenul de valabilitate se găsește pe spatele ambalajului (YYYY/MM/DD), scrie News.ro.

Persoanele care nu sunt alergice la lapte sau alune pot consuma ambele tipuri de ciocolată fără problem, informează retailerul.

Rețeta tabletelor de ciocolată neagră în cauză nu conține lapte sau alune. În schimb, cele două tipuri de ciocolată sunt produse pe aceeași linie de producție cu alte produse care conțin lapte și alune, astfel încât există posibilitatea ca persoanele alergice la lapte sau alune să manifeste reacții alergice în urma consumului celor două produse.

Magazinul IKEA din București a vândut aproximativ 69.000 de bucăți din cele două produse și nu a înregistrat sesizări din partea consumatorilor.

Kaufland investește 100 milioane euro în deschiderea a 6 magazine noi și remodelarea unora existente CITEȘTE ȘI Kaufland investește 100 milioane euro în deschiderea a 6 magazine noi și remodelarea unora existente

În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găsește la vânzare în magazinul IKEA din București.

Compania Ikea a mai rechemat trei produse de la începutul anului și până acum: bazele de lampadar și de veioză Gothem, din cauza riscului de șoc electric, pelerina de liliac Lattjo, după ce trei copii au avut urme și zgârieturi în zona gâtului în timpul jocului, și barierele de siguranță Patrull, care pot permite căderea copiilor pe scări.

Grupul suedez a deschis în 2007 primul și singurul  magazin din România, situat în nordul Bucureștiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
chokland mork