Ikea cumpără un startup adresat celor care au nevoie de ajutor pentru diverse servicii

Ikea cumpără un startup adresat celor care au nevoie de ajutor pentru diverse servicii
scris 29 sep 2017

Retailerul suedez de mobilă Ikea cumpără startup-ul american TaskRabbit, care îi ajută pe cei care au nevoie de servicii, precum livrarea sau asamblarea mobilei, să găsească persoana potrivită prin intermediul unei aplicații de mobil, potrivit The Guardian.

Ikea este cunoscută pentru mobilierul compus, în general, din numeroase piese care trebuie asamblate, astfel că noul serviciu vine în întâmpinarea clienților companiei suedeze.

“Trebuie să dezvoltăm afacerea într-un mod mai rapid și mai flexibil. Cumpărarea TaskRabbit reprezintă un salt spre această transformare și avem multe de învățat din experiența companiei în domeniul digital”, spune Jesper Brodin, CEO-ul Ikea.

Vânzările H&M în România au crescut cu 14% la nouă luni, avans dublu față de media creșterii la nivel mondial CITEȘTE ȘI Vânzările H&M în România au crescut cu 14% la nouă luni, avans dublu față de media creșterii la nivel mondial

TaskRabbit a fost înființată în 2008 de un fost inginer IBM și operează deocamdată doar în SUA și Marea Britanie. Compania a dezvoltat o aplicație care pune potențialii clienți în legătură cu persoane care se ocupă cu livrarea și montarea mobilei, decorațiuni, curățenie și alte servicii similare.

TaskRabbit va continua să opereze independent după ce va fi cumpărată de Ikea și va putea colabora cu alte companii.

În România, Ikea a deschis în 2007 primul și singurul magazin în nordul Bucureștiului, în zona comercială Băneasa. Al doilea magazin din Capitală va fi construit în zona Bulevardului Theodor Pallady și va fi deschis, cel mai probabil, anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
retailer
mobila
taskrabbit
mobila
startup
aplicatie