Ikea: Vom deschide magazine în 3 orașe. Începerea construcției depinde de terenuri, dar și de susținerea autorităților pentru PUZ și autorizații

Ikea: Vom deschide magazine în 3 orașe. Începerea construcției depinde de terenuri, dar și de susținerea autorităților pentru PUZ și autorizații
scris 27 mar 2018

Retailerul suedez de mobilă Ikea lucrează la găsirea unor terenuri potrivite pentru amenajarea unor noi magazine în țară și a celor mai relevante soluții pentru formatele multi-channel, iar următoarele trei orașe în care vor fi deschise magazine IKEA în România sunt Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, unde începerea construcției depinde de terenurile disponibile, dar și de susținerea pe care compania o va primi din partea autorităților pentru aprobarea planurilor urbanistice zonale și obținerea autorizațiilor, a transmis Ikea pentru Profit.ro.

Profit.ro a anunțat anterior că Ikea pregătește deschiderea celui de-al treilea magazin din România, acesta urmând să fie amenajat în Timișoara, acolo unde retailerul austriac de mobilă XXXLutz a intrat în această lună pe piață, în premieră pentru România, mișcare anunțată de Profit.ro din primăvara anului trecut ca fiind pregătită, tocmai pentru a contracara Ikea.

Timișoara este de altfel orașul în care Ikea a tot amânat deschiderea unui magazin deși de aici primea printre cele mai multe comenzi online. Ultimul anunț al celor de la Ikea a fost că vor deschide un magazin și la Timișoara, dar că în prezent caută un teren, iar în acest oraș, ca și în Brașov și Cluj-Napoca, vor fi deschise magazine Ikea abia în 2020-2021.

"Pentru noi este o prioritate să găsim terenurile potrivite în orașele din România care fac parte din planurile noastre de expansiune. Până atunci, avem un serviciu de comenzi online ce crește continuu în popularitate, disponibil pentru românii din toată țara, și avem planuri de a dezvolta, în plus față de magazinele clasice, un mediu multi-channel, cu noi canale de vânzări și noi formate care să susțină noile comportamente și tendințe de consum.

În prezent, lucrăm la găsirea unor terenuri potrivite pentru magazinele IKEA din țară și a celor mai relevante soluții pentru formatele multi-channel. Așa cum am anunțat deja, următoarele trei orașe în care vom deschide magazine IKEA în România sunt: Timișoara, Brașov și Cluj, unde demararea construcției depinde de terenurile disponibile, dar și de susținerea pe care o vom primi din partea autorităților pentru aprobarea planurilor urbanistice zonale și obținerea autorizațiilor. Atunci când vom avea noi detalii, le vom comunica.

Prioritatea noastră este să aducem gama IKEA mai aproape de cei mai mulți români și ne va face plăcere să oferim mai multe informații atunci când vom avea noutăți în legatura cu acest subiect", transmite Viviana Pavel, Real Estate and Development Manager IKEA pentru România, Croația, Serbia, Slovenia, Ucraina.

Un producător german de ambalaje pentru clienți din retail, cu afaceri de peste 100 milioane euro, a venit în România CITEȘTE ȘI Un producător german de ambalaje pentru clienți din retail, cu afaceri de peste 100 milioane euro, a venit în România

La acest moment, Ikea are un centru în București, în Băneasa, și a început, în noiembrie, construcția celui de-al doilea magazin din Capitală, pe bulevardul Pallady.

Acesta va fi inaugurat până la finalul acestui an și va avea o suprafață construibilă de aproximativ 37.000 metri pătrați, devenind astfel cel mai mare magazin IKEA din Europa de Sud-Est.

Bancherii așteaptă contracția creditării din cauza creșterii dobânzilor, dar nu văd niciun dezastru pe piața valutară la depreciere de doar 1% CITEȘTE ȘI Bancherii așteaptă contracția creditării din cauza creșterii dobânzilor, dar nu văd niciun dezastru pe piața valutară la depreciere de doar 1%

În România, grupul suedez a deschis în 2007 primul și singurul magazin în nordul Bucureștiului, în zona comercială Băneasa. Următoarele magazine Ikea vor fi deschise în Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, retailerul căutând la acest moment terenuri în zonă. Ikea estimează că aceste magazine ar putea fi deschise în 2020-2021.

În 2016, IKEA a realizat în România o cifră de afaceri de 556 milioane de lei (123,5 milioane de euro) și un profit de 28,1 milioane de lei (6,2 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
lutz
momax