Importurile de jucării din afara UE au totalizat 7,1 miliarde euro. China domină copios piața

Importurile de jucării din afara UE au totalizat 7,1 miliarde euro. China domină copios piața
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2022

UE este un importator net de jucării, valoarea acestora depășind 7,1 miliarde EUR. Exporturile extra-UE au totalizat aproximativ o treime din importuri (2,4 miliarde EUR), arată datele Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale


China a fost cel mai mare furnizor de jucării al UE, reprezentând 83% din importurile de jucării în 2021, la foarte mare distanță de Vietnam (4%) și de Regatul Unit (2%). Aproximativ o cincime din importurile UE de jucării s-au dus în Germania (19%), în timp ce Țările de Jos și Franța au reprezentat 17% și, respectiv, 11%, arată Hotnews.ro.

SURPRIZĂ Grupul francez Axens va închide fabrica din România CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Grupul francez Axens va închide fabrica din România

Principala destinație de export din afara UE a fost Regatul Unit (27%), urmată de Elveția (12%) și Statele Unite (11%). Împreună, aceste țări au reprezentat jumătate din valoarea exporturilor extra-UE. Mai mult de jumătate din jucăriile exportate din UE provin din Cehia (34%), Germania (21%) și Belgia (7%).

viewscnt
Afla mai multe despre
china
jucarii