Începerea școlii crește vânzările de computere cu 25%. Bugetul alocat de clienți

Începerea școlii crește vânzările de computere cu 25%. Bugetul alocat de clienți
scris 4 sep 2018

Începerea noului an școlar aduce o majorare a vânzărilor de computere cu aproximativ 25%, pe fondul creșterii cererii de astfel de echipamente. Evoluția este cu atât mai importantă, cu cât se aliniază tendinței de creștere la nivel național și mondial și arată clar un interes mai mare din partea consumatorilor către sistemele desktop clasice, față de anii anteriori.

În același timp, bugetul alocat de clienți pentru pregătirile necesare începerii anului școlar este în creștere, consumatorii fiind dispuși să cheltuiască circa 2.000 de lei pentru achiziția unui computer, a unei imprimante, a unui monitor și a accesoriilor necesare: tastatură, mouse, boxe, consumabile etc, arată un studiu realizat de retailerul EvoMag. Bugetul este cu aproximativ 10% mai mare față de anul trecut, ca urmare a creșterii consumului la nivel general, al disponibilității consumatorilor de  a cheltui mai mult, dar și a promoțiilor oferite de retailerii specializați.

McDonald\'s a închis câteva restaurante în Venezuela, țară afectată de o criză economică CITEȘTE ȘI McDonald's a închis câteva restaurante în Venezuela, țară afectată de o criză economică

În această perioadă, în care consumatorii se pregătesc pentru începerea noului an școlar, cele mai  căutate echipamente electronice sunt calculatoarele / sistemele PC, laptopurile, monitoarele, imprimantele și multifuncționalele. 

Românii își doresc calculatoare de ultimă generație, cu tehnologie nouă și putere de procesare mare. Pentru un astfel de sistem, sunt dispuși să plătească un preț mediu de 1.600 de lei, mai mare cu aproximativ 10% decât anii trecuți. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari calculatoare
desktop