Ionuț Ardeleanu rămâne încă 4 ani cel mai puternic director român din comerțul local, dacă concurenții Auchan nu merg pe mâna românilor. Ardeleanu a fost manager de raion

Ionuț Ardeleanu rămâne încă 4 ani cel mai puternic director român din comerțul local, dacă concurenții Auchan nu merg pe mâna românilor. Ardeleanu a fost manager de raion
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 12 apr 2017

Ionuț Ardeleanu, primul român instalat la conducerea operațiunilor grupului francez Auchan în România, va fi păstrat pe post încă cel puțin 4 ani, mandatul său de director general fiind prelungit până la 26 ianuarie 2021. Ardeleanu a fost numit director general al Auchan România în decembrie 2015, devenind astfel cel mai puternic director român din comerțul local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ardeleanu (36 ani) lucrează în cadrul Auchan din 2006, începând de la manager de raion, apoi șef de piață și până la director de magazin și director regional.

În 2008 a fost numit director de magazin la Timișoara, iar în 2011 a primit o nouă misiune, de a pregăti hipermarketul Auchan Craiova. Ulterior, în 2012 a fost numit director de ofertă în cadrul departamentului Marketing.

Adrian Viman, până astăzi cel mai puternic exe­cutiv român, a fost retras de la șefia grupului de retail german Kaufland CITEȘTE ȘI Adrian Viman, până astăzi cel mai puternic exe­cutiv român, a fost retras de la șefia grupului de retail german Kaufland

Anul 2013 este unul cu multe provocări pentru Ionuț Ardeleanu, fiind numit director regional pe regiunea Sud, nou creată în organizarea Auchan, și având în responsabilitate atât integrarea și transformarea magazinelor ex-Real din această regiune cât și consolidarea și dezvoltarea comerțului Auchan pe perimetrul său - 12 magazine cu 4000 de angajați, toate realizate cu mare succes.

Grupul francez Auchan a intrat pe piața românească în 2006. În prezent, retailerul are în porto­foliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 de metri pătrați suprafața netă de vânzare, și circa 10.000 de angajați.

Afacerile Auchan România depășesc un miliard de euro.

Auchan Holding este al 11-lea grup de distribuție din lume, controlat de famila Mulliez din Franța. Este prezent în 16 țări și are 330.700 angajați.

Un nou brand pe piața materialelor de construcții. Arabesque inaugurează magazinul de retail MatHaus CITEȘTE ȘI Un nou brand pe piața materialelor de construcții. Arabesque inaugurează magazinul de retail MatHaus

Veniturile totale ale grupului francez Auchan Holding au ajuns anul trecut la 52,8 miliarde de euro, în creștere cu 0,7% față de anul anterior, în timp ce profitul net s-a cifrat la 824 de milioane de euro, în creștere cu 18,2%.

În 2012, grupul francez Auchan a cumpărat de la grupul german Metro 20 de magazine Real din România, într-o tranzacție de 1,1 miliarde euro, care a inclus și unitățile din Ucraina, Polonia și Rusia. 

Săptămâna trecută, OMV Petrom și Auchan au anunțat că vor să deschidă 15 magazine ale retailer-ului alimentar în benzinării până la finalul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
auchan
director