Producția mondială de vin a atins un nivel aproape record

Producția mondială de vin a atins un nivel aproape record
scris 11 apr 2019

Producția mondială de vin s-a redresat în 2018, ajungând la un nivel aproape record, deși consumul a încetat să crească, arată un raport publicat joi de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), transmite Reuters.

După cel mai scăzut nivel din ultimii 60 de ani în 2017, când producția a fost afectată de vremea extremă din Europa, inclusiv secetă și furtuni, pe plan global producția a crescut cu 17% anul trecut, până la 292,3 milioane de hectolitri. Creșterea a fost condusă de majorarea semnificativă a producției în Italia, Franța și Spania, trei dintre cei mai mari producători din lume, care au înregistrat anul trecut o producție cu cel puțin 13% mai ridicată decât media lor pe cinci ani, arată Agerpres.

Excluzând mustul și sucul, producția a crescut și în emisfera sudică anul trecut, cu un avans de 22,8% în Argentina, la 14,5 milioane de hectolitri, și de 35,9% în Chile, la 12,9 milioane hectolitri.

FOTO Kaufland retrage de la vânzare un produs ce poate fi periculos CITEȘTE ȘI FOTO Kaufland retrage de la vânzare un produs ce poate fi periculos

OIV estimează că, pe plan global, consumul a fost stabil în 2018, la 246 de milioane de hectolitri, comparativ cu 246,7 milioane de hectolitri în 2017. Ușorul declin ar putea avea legătură cu scăderea producției în 2017.

China a înregistrat cel mai semnificativ declin al consumului în rândul principalilor 20 de consumatori de vin din lume, cu o scădere de 6,6%, la 18 milioane de hectolitri. În Marea Britanie, consumul a scăzut cu 3,1%, la 12,3 milioane de hectolitri.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vin
productie
sticle
record