Johnson & Johnson nu a convins un judecător din Missouri să respingă un verdict de 4,69 miliarde de dolari împotriva sa

Johnson & Johnson nu a convins un judecător din Missouri să respingă un verdict de 4,69 miliarde de dolari împotriva sa
scris 20 dec 2018

Johnson & Johnson (J&J) nu a reușit să convingă un judecător din Missouri să respingă un verdict care acordă o sumă de record de 4,69 de miliarde de dolari unor 22 de femei care au acuzat compania că s-au îmbolnăvit de cancer ovarian din cauza azbestului din pudra de talc Baby Powder și alte produse din talc, relatează Reuters.

Potrivit documentelor curții, judecătorul Rex Burlison din St. Louis a respins miercuri solicitarea companiei. Opinia detaliată a acestuia nu este încă disponibilă, scrie News.ro.

Compania a anunțat într-un comunicat că moțiunea prezentată judecătorului Burlison a fost doar un pas oficial înainte ca J&J să poată face apel la curtea de apel din Missouri.

Dan Șova, Rudel Obreja și Constantin Niță, puși în libertate CITEȘTE ȘI Dan Șova, Rudel Obreja și Constantin Niță, puși în libertate

”Același judecător a respins moțiuni similare pentru verdicte anterioare în această curte, care au fost ulterior inversate de curțile de apel. Suntem încrezători că și acest verdic va fi inversat în apel”, potrivit companiei.

Avocații femeilor nu au răspuns imediat solicitărilor de informații.

Femeile reclamante și familiile lor au afirmat că s-au îmbolnăvit după folosirea timp de zeci de ani a pudrei de talc Baby Powder și a altor produse cosmetice care conțin talc. Compania este acuzată să a știut încă din anii 1970 că talcul a fost contaminat cu azbest, dar nu a avertizat clienții în privința riscurilor.

Un juriu a decis că J&J trebuie să plătească daune compensatorii în valoare de 550 de milioane de dolari și daune punitive de 4,14 miliarde de dolari.

J&J neagă că produsele sale din talc duc la apariția cancerului sau că ar fi conținut azbest. Compania susține că zeci de studii, realizate pe parcursul deceniilor, arată că talcul este sigur și că a obținut inversarea verdictelor anterioare din considerente legale.

Majoritatea miilor de procese împotriva J&J conțin acuzații potrivit cărora talcul în sine a provocat cancer, dar există și un număr mic de cazuri care acuză că talcul contaminat a provocat  mezoteliom, un cancer al țesutului legat de expunerea la azbest. Cazurile judecate la St. Louis combină acuzațiile respective pentru prima oară, acuzând pentru prima oară că talcul contaminat cu azbest a provocat cancer ovarian.

viewscnt
Afla mai multe despre
johnson & johnson
cancer