Jumătate din exporturile de brânză ale Olandei, afectate de tarifele vamale americane

Jumătate din exporturile de brânză ale Olandei, afectate de tarifele vamale americane
scris 5 oct 2019

Aproximativ jumătate din exporturile de brânză ale Olandei către SUA vor fi afectate de tarifele vamale suplimentare de 25% pe care Washingtonul a amenințat că le va impune pentru produsele alimentare europene, a estimat vineri Ministerul olandez al Comerțului, transmite Reuters.

Olanda, al doilea mare exportator mondial de produse agricole după SUA, a exportat anul trecut brânzeturi în valoare de aproximativ 80 milioane euro în SUA, scrie Agerpres.

Numeroși antreprenori ar înființa din nou o companie chiar dacă acum întâmpină dificultăți CITEȘTE ȘI Numeroși antreprenori ar înființa din nou o companie chiar dacă acum întâmpină dificultăți

Ministerul olandez al Comerțului a estimat că exporturi de brânzeturi în valoare de aproximativ 39 milioane euro destinate pieței americane vor fi lovite de noile tarife de 25% care ar urma să fie implementate în data de 18 octombrie.

Miercuri, Statele Unite au obținut aprobarea Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) pentru a impune tarife vamale suplimentare pentru produse europene în valoare de 7,5 miliarde dolari, din cauza subvențiilor ilegale acordate de Uniunea Europeană grupului aeronautic Airbus.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarife sua
branzeturi olanda