Jumbo a semnat planul de extindere în Moldova. Profit.ro a anunțat în vară că retailerul grec accelerează procesul de expansiune în România

Jumbo a semnat planul de extindere în Moldova. Profit.ro a anunțat în vară că retailerul grec accelerează procesul de expansiune în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 16 oct 2017

Retailerul grec Jumbo a semnat luna trecută planul care introduce compania în Moldova, prin intrarea în Centrul Comercial Suceava, unul dintre cele patru magazine Real care nu au fost preluate de Auchan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În 2012, grupul german Metro a vândut 20 de magazine Real din România către retailerul francez Auchan. Auchan a plătit 257 milioane euro pentru achiziția hipermarketurilor Real din România, respectiv a spațiilor în care funcționează o parte din magazine și galeriile comerciale atașate.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

La începutul acestui an, Metro Group a vândut ultimele 4 hipermarketuri Real deținute în România către compania Terazone Enterprises Limited, înregistrată în Cipru, respectiv cele din Arad, Constanța, Oradea și Suceava, după condițiile impuse de Consiliul Concurenței pentru realizarea tranzacției cu Auchan.

Tranzacție: Caroli Foods Group a fost preluat integral de Sigma Alimentos, cu sediul în Mexic CITEȘTE ȘI Tranzacție: Caroli Foods Group a fost preluat integral de Sigma Alimentos, cu sediul în Mexic

Acum Jumbo a semnat decizia de a-și amenaja în incinta acestui centru un magazin propriu.

În vară, Profit.ro a anunțat că Jumbo vrea să deschidă în următorul an 3 hipermarketuri de jucării și decorațiuni în România, rețeaua de magazine operate pe piața românească urmând să crească la circa 25 de unități până în 2022, de la 8 magazine în prezent.

Jumbo și-a majorat cu 36% vânzările din România în anul fiscal încheiat la 30 iunie, perioadă în care a inaugurat un nou magazin, la Constanța. Magazinul a fost deschis tot pe locul fostului hipermarket Real din oraș, cu o suprafață de aproximativ 16.000 metri pătrați.

EXCLUSIV VIDEO Incident într-o cursă TAROM București-Timișoara, doi pasageri au fost coborâți din avion pentru injurii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Incident într-o cursă TAROM București-Timișoara, doi pasageri au fost coborâți din avion pentru injurii

Primele trei unități vor fi de tip hipermarket și vor fi inaugurate până în iunie 2018.

Anterior, Jumbo estima că rețeaua din România va avea în jur de 20 de magazine până în 2022.

Jumbo operează în prezent o rețea de 73 de magazine, din care 51 în Grecia, 5 în Cipru, 9 în Bulgaria și 8 în România.

Grupul elen a raportat vânzări de 681,43 milioane de euro în perioada iulie 2016-iunie 2017, în creștere cu 6,88% de la 637,56 milioane de euro cu un an în urmă.

viewscnt
Afla mai multe despre
jumbo
vanzari
magazine
expansiune