TRANZACȚIE Metro Group a vândut hipermarketurile Real din România către compania Terazone Enterprises Limited

TRANZACȚIE Metro Group a vândut hipermarketurile Real din România către compania Terazone Enterprises Limited
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 20 ian 2017

Metro Group a vândut cele patru hipermarketuri Real pe care le mai deține în România către compania Terazone Enterprises Limited, înregistrată în Cipru. Vânzările celor patru magazine s-au situat, în anul fiscal 2015/2016, la 57 milioane euro, în creștere de la 49 milioane euro în 2014/2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”METRO GROUP a vândut părțile sociale deținute în cadrul Real Hyper Magazine SRL (care operează 4 magazine în România), companiei Terazone Enterprises Limited. Tranzacția a fost finalizată astăzi, 20 ianuarie 2017, moment în care noul proprietar a devenit deținătorul legal al acestor părți sociale”, a transmis compania la solicitarea Profit.ro.

Terazone Enterprises Limited este reprezentată, printre alții, de Dusan Wilms, cel care a condus atât operațiunile Metro Cash&Carry în România, cât și pe cele ale Real Hyper Magazine, de la tranzacția cu Auchan până la mijlocul anului trecut.

Grupul a rămas cu cele patru magazine din Arad, Constanța, Oradea și Suceava, după condițiile impuse de Consiliul Concurenței pentru realizarea tranzacției cu Auchan. 

PPF Real Estate, firma celui mai bogat om de afaceri ceh, a preluat birourile Metropolis din București. Surse din piață estimează tranzacția la 50 milioane euro CITEȘTE ȘI PPF Real Estate, firma celui mai bogat om de afaceri ceh, a preluat birourile Metropolis din București. Surse din piață estimează tranzacția la 50 milioane euro

În 2012, grupul german a vândut 20 de magazine Real din România către retailerul francez Auchan, într-o tranzacție de 1,1 miliarde euro, care a inclus și unitățile din Ucraina, Polonia și Rusia. Cele patru hipermarketuri erau încă de atunci la vânzare.

Auchan a plătit 257 milioane euro pentru achiziția hipermarketurilor Real din România, respectiv a spațiilor în care funcționează o parte din magazine și galeriile comerciale atașate.

Grupul german Metro mai deține în România 25 de magazine cash&carry, cinci Metro Punct, un magazin online de birotică și are afiliate cîteva sute de magazine de proximitate La Doi Pași.

viewscnt
Afla mai multe despre
real
vanzari
metro