Jumbo - creștere de două cifre pe piața românească și explozie record a afacerilor. Pregătește încă 3 magazine în România. "Nu vom vinde la prețuri excesive!"

Jumbo -  creștere de două cifre pe piața românească și explozie record a afacerilor. Pregătește încă 3 magazine în România. "Nu vom vinde la prețuri excesive!"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 ian 2024
Vânzările din România ale retailerului elen de jucării și decorațiuni Jumbo au crescut cu aproximativ 18% în decembrie 2023, comparativ cu aceeași lună a anului anterior. Astfel, vânzările de pe piața locală au încheiat anul cu o creștere de aproximativ 15% față de 2022.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI EXCLUSIV Surpriză - Jumbo a cumpărat un mall în România

Pentru acest an, obiectivul drupului este de a deschide încă trei magazine în România.
Vânzările de șampanie franțuzească au scăzut, după mai mulți ani de boom CITEȘTE ȘI Vânzările de șampanie franțuzească au scăzut, după mai mulți ani de boom

Astfel, cum a relatat Profit.ro, Jumbo vrea să deschidă încă trei hipermarketuri în România, inclusiv primul său magazin dintr-un mall amplasat într-o zonă centrală.

Două dintre viitoarele magazine vor fi deschise în Oradea și Timișoara, urmate de un nou magazin în București, în incinta mall-ului Liberty Center.

Jumbo a investit aproape 57 de milioane de euro în achiziția de terenuri și imobile în România în prima jumătate a anului trecut, inclusiv pentru achiziția magazinului din Liberty Center.

În 2023, grupul a deschis, în România, un magazin online, la care se adaugă un magazin fizic în Iași. Magazinul din Iași a fost inaugurat în toamnă, fiind al 17-lea pe plan local. Magazinul online e-Jumbo a fost inaugurat în luna iulie și fusese anunțat încă din pandemie.

La finele anului, Jumbo avea 85 de magazine, dintre care 53 în Grecia, 5 în Cipru, 10 în Bulgaria și 17 în România. 
Uleiul de măsline extravirgin contrafăcut invadează piața. Cum poți verifica dacă produsul pe care îl cumperi este original CITEȘTE ȘI Uleiul de măsline extravirgin contrafăcut invadează piața. Cum poți verifica dacă produsul pe care îl cumperi este original

Per ansamblu, vânzările grupului  elen au crescut cu aproximativ 14% în 2023 față de 2022, depășind estimarea privind o creștere de 12% a cifrei de afaceri și trecând de borna record de 1 miliard euro.

Ultima lună a anului 2023 s-a încheiat pentru Jumbo cu o creștere a vânzărilor de aproximativ 9%, comparativ cu decembrie 2022.
 
Compania spune că va menține prețurile la niveluri corespunzătoare în pofida problemelor logistice de transport generate de tensiunea din Marea Roșie și declară astfel că nu va vinde produse sezoniere la prețuri excesive.
viewscnt
Afla mai multe despre
jumbo
vanzari jumbo
magazine jumbo