FOTO Jumbo deschide astăzi magazinul 17 din România

FOTO Jumbo deschide astăzi magazinul 17 din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 oct 2023

Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo deschide astăzi primul său magazin din Iași, urmând să ajungă la 17 magazine fizice pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 23 octombrie Profit E-commerce - Ediția a IV-a, cu sprijinul  Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank.

Programul evenimentului poate fi văzut AICI

Grupul este prezent cu 4 magazine în București-Ilfov și cu câte un magazin în orașele Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava, Bacău, Brăila, Brașov, Craiova și Sibiu, ultimul deschis toamna trecută.

FOTO AFI Europe deschide primul său parc de retail din România CITEȘTE ȘI FOTO AFI Europe deschide primul său parc de retail din România

După cum a relatat Profit.ro, Jumbo a lansat în iulie magazinul online e-jumbo.ro, anunțat încă din pandemie, iar în următorii trei ani vrea să deschidă încă trei hipermarketuri în România, inclusiv primul său magazin dintr-un mall amplasat într-o zonă centrală.

Două dintre viitoarele magazine vor fi deschise anul viitor în Oradea și Timișoara, urmate, în 2026, de un nou magazin în București, în incinta mallului Liberty Center.

Jumbo a investit aproape 57 de milioane de euro în achiziția de terenuri și imobile în România în prima jumătate a anului, inclusiv pentru achiziția magazinului din Liberty Center.

FOTO Opus Land anunță - Deschide cel mai mare retail park din nordul Capitalei CITEȘTE ȘI FOTO Opus Land anunță - Deschide cel mai mare retail park din nordul Capitalei

Grupul grec a raportat vânzări consolidate de 424,8 milioane de euro în primul semestru, cu 20% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut, susținute de creșteri pe toate principalele piețe.

În România, vânzările au crescut cu 17,1% în perioada analizată, de la 67,2 milioane de euro la 78,7 milioane de euro, subsidiara locală contribuind cu 18,5% la vânzările grupului.

Jumbo România a obținut un profit înainte de taxe (EBIT) de 25,2 milioane de euro și a contribuit cu 19,6% la rezultatul consolidat, situat la 128,57 milioane de euro.

Jumbo deține 83 de magazine fizice, în Grecia (53), România (16), Bulgaria (9) și Cipru (5), în timp ce magazinul online este operațional în Grecia, Cipru și România. Retailerul de jucării este prezent, prin intermediul unor parteneriate cu companii locale, și în Macedonia, Albania, Serbia, Kosovo, Bosnia și Muntenegru.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
jumbo magazin iasi
jumbo iasi deschidere
expansiune jumbo romania