EXCLUSIV Surpriză - Jumbo a cumpărat un mall în România

EXCLUSIV Surpriză - Jumbo a cumpărat un mall în România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 26 iul 2023

Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo a cumpărat mall-ul Liberty Center, din cartierul bucureștean Rahova, de la băncile grecești care îl dețineau, și pregătește amenajarea primului său magazin în cadrul unui mall din România, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Mall-ul, inaugurat în 2008 în urma unei investiții de circa 70 de milioane de euro, a fost executat silit în 2012 de cele trei bănci care au finanțat construcția – Eurobank EFG Luxembourg, Alpha Bank și Bank of Cyprus – în baza unei datorii de 61 de milioane de euro.

EXCLUSIV Tino Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România, s-a închis, iar terenul este promis dezvoltatorului imobiliar Speedwell CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tino Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România, s-a închis, iar terenul este promis dezvoltatorului imobiliar Speedwell

Acum, retailerul grec Jumbo a cumpărat centrul comercial din cartierul Rahova într-o tranzacție de până la 20 de milioane de euro, spun sursele Profit.ro din piața imobiliară.

Compania a și început deja demersurile pentru amenajarea unui magazin Jumbo pe o parte din suprafața de 25.700 de metri pătrați a mall-ului. De altfel, întregul centru comercial trece printr-un proces de remodelare. Recent, cinematograful din mall, operat de Happy Cinema, a fost închis.

EXCLUSIV Familia Vulpe, proprietara producătorului de mezeluri Fox, intră pe piața imobiliară cu un proiect premium. Și-a divizat afacerea de bază CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Vulpe, proprietara producătorului de mezeluri Fox, intră pe piața imobiliară cu un proiect premium. Și-a divizat afacerea de bază

Jumbo deține în România 16 hipermarketuri, însă acesta va fi primul amenajat într-un mall și într-o zonă mai centrală a orașului. Suprafața medie a magazinelor Jumbo este cuprinsă între 7.000 și 10.000 de metri pătrați.

„Confirmăm că Jumbo se extinde activ în România, așa cum a fost deja comunicat comunității de investitori. Jumbo se asigură că orice informație corporativă, potențial sensibilă cu privire la preț, este dezvăluită în timp util și prudent de către compania însăși“, au răspuns reprezentanții Jumbo, la solicitarea Profit.ro.

Liberty Center s-a poziționat pe locul 72 din 78 într-un top al mall-urilor cu cele mai mari afaceri din România, realizat de Profit.ro, cu afaceri de 1,5 milioane euro și profit de 3,33 milioane euro în 2022.

EXCLUSIV Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din România, pregătește sute de apartamente premium în zona Aeroportului Băneasa, motivat de un plan al primăriei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din România, pregătește sute de apartamente premium în zona Aeroportului Băneasa, motivat de un plan al primăriei

Liberty Center a fost dezvoltat de o firmă deținută în cote egale de investitorul irlandez Mivan, care s-a prăbușit la criza financiară din 2008, și de grupul Awdi, controlat de frații Hassan și Mehdi Awdi, cunoscuți în legătură cu firma de distribuție Rodipet.

Mall-ul a mai trecut printr-un proces de modernizare în 2019, când s-a deschis supermarketul Auchan pe o suprafață de 3.600 de metri pătrați, dată la care reprezentanții centrului comercial anunțau un grad de ocupare de 91%.

Jumbo nu este la primul mall cumpărat în România. Grecii au plătit 4 milioane de euro în 2018 pentru Macro Mall, primul mall deschis în Brașov, pe care l-au extins și transformat în magazin Jumbo.

Retailerul de jucării a anunțat că va inaugura anul acesta un singur magazin în România și pentru anul viitor estimează inaugurarea a două hipermarketuri. La începutul lunii iulie, retailerul a inaugurat magazinul online e-jumbo.ro, programat inițial să fie lansat în 2020.

EXCLUSIV Tino Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România, s-a închis, iar terenul este promis dezvoltatorului imobiliar Speedwell CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tino Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România, s-a închis, iar terenul este promis dezvoltatorului imobiliar Speedwell

Cele 16 hipermarketuri Jumbo din România au generat anul trecut o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de euro, în creștere cu circa 10% față de rezultatul din 2021.

Vânzările Jumbo în România au crescut cu aproximativ 17% în primele șase luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2022, ușor sub avansul de 20% consemnat la nivel de grup.

Compania urmează să deschidă și primul său depozit din România, în Popești-Leordeni, pe un teren cumpărat de la Alpha Bank, o investiție de circa 35 de milioane de euro, anunțată în premieră de Profit.ro.

Jumbo deține în prezent o rețea locală formată din 4 hipermarketuri situate în București-Ilfov și câte unul în orașele Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Craiova, Suceava, Bacău, Brăila, Brașov și Sibiu, ultimul inaugurat în noiembrie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
jumbo
liberty center