Kaufland a cumpărat un teren în Arad, pentru care a plătit circa 2,7 milioane euro

Kaufland a cumpărat un teren în Arad, pentru care a plătit circa 2,7 milioane euro
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 1 sep 2015

Retailerul german Kaufland, care are o rețea de 103 magazine în România, a cumpărat un teren în Arad de la un dezvoltator imobiliar, Imovest Clean, pentru 12,24 milioane lei, inclusiv TVA (2,7 milioane euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Terenul are o suprafață de peste 14.000 de metri pătrați. Kaufland deține deja două magazine în Arad.

De la începutul anului, Kaufland a inaugurat un singur magazin, la Constanța, dar are în plan alte opt deschideri până la sfârșitul anului, după ce în 2014 a inaugurat 13 hipermarketuri.

Astfel, la finalul acestui an va ajunge la o rețea de 111 hipermarketuri.

Suma medie alocată pentru un hipermarket este între 6 și 9 milioane euro, în funcție de oraș, valoarea terenului sau suprafața magazinului.

Compania a creat până în prezent peste 12.700 locuri de muncă directe, la sediul central din București, în magazinele deschise, precum și la centrele logistice situate în Parcul Industrial Ploiești și Turda.

Kaufland este cel mai mare retailer din România după valoarea vânzărilor, deținând 20% din piața retailului modern din România, de aproape 9 miliarde de euro. Următorii retaileri în top sunt Carrefour, Metro Cash&Carry și Auchan.

Compania a înregistrat în 2014 o creștere cu aproape 24% a profitului net, la 409,7 milioane lei (92,7 milioane euro), în timp ce afacerile au urcat cu 10%, la 8 miliarde lei (1,8 miliarde euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor Publice.

În 2013, retailerul a raportat o creștere cu peste 20% a profitului net, la 331 milioane lei (75 milioane euro), în timp ce afacerile au urcat cu 13%, la 7,26 miliarde lei (1,64 miliarde euro).

Kaufland este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de magazine de discount Lidl.

viewscnt
Afla mai multe despre
kaufland
teren
arad