Kaufland România a ajuns la afaceri de peste 10 miliarde de lei și rămâne lider pe piața locală de retail

Kaufland România a ajuns la afaceri de peste 10 miliarde de lei și rămâne lider pe piața locală de retail
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 mai 2018

Retailerul Kaufland România a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 10,09 miliarde lei (circa 2,2 miliarde euro) și menține poziția de lider pe piața de retail din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spre comparație, lanțul concurent Carrefour a avut vânzări nete de 1,781 miliarde de euro în 2017, în urcare cu aproape 18,7% de la 1,501 miliarde de euro în anul anterior.

Kaufland a încheiat anul 2017 cu 117 magazine, rețeaua fiind extinsă în acest an cu încă 2 unități.

Numărul angajaților a crescut cu 7% în comparație cu media anului 2016, ajungând la 15.000 de persoane, compania fiind cel mai mare angajator privat din România.

Anul trecut, Kaufland România a anunțat creșterea salariului minim al lucrătorilor comerciali la suma de 2800 lei brut cu tichete de masă.

INS: Managerii din România se așteaptă la o creștere a activității în construcții, comerțul cu amănuntul și servicii CITEȘTE ȘI INS: Managerii din România se așteaptă la o creștere a activității în construcții, comerțul cu amănuntul și servicii

Pentru anul 2018, Kaufland a dublat bugetul de investiții în expansiune și modernizare, la peste 200 de milioane de euro și pregătește deschiderea a 10 noi magazine, inclusiv în orașe de dimensiuni mici.

Kaufland a intrat pe piața din România din 2005 și este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de retail Lidl, și se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în șapte țări.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
kaufland
retailer
retail
angajati
salariu