Lanțul britanic de supermarketuri Morrisons a acceptat o ofertă de preluare din partea unui grup condus de Fortress, de 6,3 miliarde de lire

Lanțul britanic de supermarketuri Morrisons a acceptat o ofertă de preluare din partea unui grup condus de Fortress, de 6,3 miliarde de lire
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2021

Morrisons, al patrulea mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie, a acceptat o ofertă de preluare primită din partea unui consorțiu condus de Fortress Investment Group, deținut de SoftBank, în valoare de 6,3 miliarde de lire sterline (8,7 miliarde dolari), care este mai mare decât o ofertă concurentă făcută de un fond de investiții american, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Oferta din partea Fortress, în colaborare cu  Canada Pension Plan Investment Board și Koch Real Estate Investments, o depășește pe cea de 5,52 miliarde de lire sterline, nesolicitată, propusă de Clayton, Dubilier & Rice (CD&R), pe care a respins-o pe 19 iunie, scrie News.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Cu toate acestea, propunerea Fortress este sub cele 6,5 miliarde de lire cerute săptămâna trecută de unul dintre cei mai mari 10 investitori ai Morrisons, JO Hambro.

Acționarii Morrisons urmează să voteze oferta Fortress, care conferă lanțului de supermarketuri o valoare de întreprindere de 9,5 milairde de lire sterline, incluzând și datoriile nete de 3,2 miliarde de dolari.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Potrivit legislației britanice referitoare la preluări, CD&R are timp până pe 17 iulie să revină cu o ofertă fermă. CD&R a refuzat să comenteze.

Analiștii au anticipat că și alte grupurri de investiții și Amazon, care are un acord de parteneriat cu Morrisons, ar putea să intre într-un posibil război al ofertelor.

Acordul cu Fortress scoate în evidență interesul în creștere al fondurilor private pentru lanțurile de supermarketuri britanice, care sunt considerate atractive datorită generării de numerar.

Fortress, o filială independentă a companiei japoneze SoftBank Group, este un fond global de administrare a investițiilor care la sfârșitul lunii martie gestiona active de aproximativ 53 de miliarde de dolari.

În 2019, Fortres a cumpărat comerciantul britanic de vinuri Majestic Wine.

Partidul Laburist, aflat în opoziție, a cerut guvernul să analizeze cu atenție acordul de preluare.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

”Miniștrii trebuie să lucreze de urgență cu Morrisons și consorțiul pentru a se asigura că angajamentele de protejare a personalului și a programului de pensii sunt angajante legal și respectate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Laburist specializat în afaceri, Seema Malhotra.

Compania Morrisons a fost creată în 1899, pentru comercializarea de ouă și unt. În prezent se află pe locul patru pe piața britanică, fiind devansată la vânzările anuale de Tesco, Sainsbury's și Asda.

Morrisons deține 85% din cele aproape 500 de magazine pe care le operează și are în proprietate 19 centre de producție. Fapt unic pe piața britanică a supermarketurilor, Morrisons produce peste jumătate din alimentele proaspete pe care le comercializează.

viewscnt
Afla mai multe despre
morrisons
fortress