Leroy Merlin deschide al doilea magazin din Cluj-Napoca și al 10-lea din România

Leroy Merlin deschide al doilea magazin din Cluj-Napoca și al 10-lea din România
scris 10 feb 2016

Retailerul de bricolaj Leroy Merlin deschide, la sfârșitul săptămânii, cel de-al doilea magazin din rețeaua proprie din Cluj-Napoca și al 10-lea din România.

Magazinul, situat într-un spațiu ocupat anterior de bauMax, este pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 182,  se întinde pe o suprafață de 12.000 metri pătrați și dispune de peste 30.000 de produse la raft, urmând să fie deschis pe 19 februarie. În plus, este singurul magazin de bricolaj din Cluj care beneficiază de un Drive-In de 3.000 metri pătrați în care clientul intră cu mașina, încarcă marfă direct în mașină și plătește la casele special amenajate. Astfel, cumpărăturile voluminoase devin mult mai ușor de făcut.

În magazin lucrează circa 100 de oameni.

"Așa cum spuneam și în toamna anului trecut, la deschiderea primului magazin Leroy Merlin din Cluj-Napoca, suntem bucuroși să devenim parte a unei piețe economice în plină ascensiune. Clujul devine un pol economic important al României, ce face concurență Bucureștiului, iar pentru noi deschiderea celui de-al doilea magazin în acest oraș reprezintă recunoașterea potențialului economic al acestei zone, care se va dubla in urmatorii 5-10 ani", a declarat Frédéric Lamy, directorul general Leroy Merlin România.

Directorul general al Leroy Merlin România, Frederic Lamy, spunea la finalul anului trecut, că vrea să ajungă în acest an la 16 magazine în România, exclusiv prin rebranduirea magazinelor preluate de la bauMax. El preciza tot atunci că valoarea investiției în rebranduirea unui magazin este de 1-1,5 milioane de euro.
 

Retailerul de bricolaj este prezent pe piața autohtonă din 2011, atunci când a deschis primul magazin în Chitila. În 2014, Leroy Merlin a preluat 15 magazine din România ale rețelei bauMax.

Leroy Merlin România face parte din Grupul Adeo și concurează în România cu retaileri precum Praktiker, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage și Kingfisher.  

În prezent, în România, funcționează 9 magazine LEROY MERLIN (două magazine în București- în complexul comercial Sun Plaza și parcul comercial Colosseum-, și câte unul în Bragadiru, Ilfov, Craiova – Electroputere Mall, lângă Ploiești (comuna Blejoi), în Brașov, în Cluj-Napoca, pe Calea Turzii 186, în Sibiu în incinta Shopping City Sibiu și în Constanța pe Bd. Aurel Vlaicu nr. 207). 

viewscnt
Afla mai multe despre
leroy merlin
cluj