Mai multe mărci de țigări, printre care Vogue, interzise în Franța pe motiv că au nume prea atrăgătoare

Mai multe mărci de țigări, printre care Vogue, interzise în Franța pe motiv că au nume prea atrăgătoare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 feb 2017

Franța a interzis mărcile de țigări Vogue, Fine, Allure și Corset, motivând că acestea au nume prea atrăgătoare, informează Le Figaro. Totodată, vor fi interzise, din același motiv, și mărcile de trabucuri și țigări de foi Cafe creme, Paradiso și Punch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul francez al Sănătății a anunțat că producătorii au la dispoziție un an pentru a schimba denumirea țigărilor menționate. În cazul țigărilor de foi, termenul limită pentru modificare denumirilor este de doi ani.

În general, producătorii de țigări nu vor mai putea utiliza, în Franța, denumiri și mențiuni care să sugereze finețe, suplețe (slim, superslim etc), proprietăți energizante (Mall Pall Boost) sau termeni ca natural, biologic sau biodegradabil. Totodată, vor fi interzise mențiuni ca “mentolat” sau “aromă de fructe”.

"Există mărci care nu vor mai permise, care sunt atractive și dau impresia că fumatul este elegant", a afirmat ministrul francez al Sănătății, Marisol Touraine, pentru RTL.

Idee pentru Firea? Budapesta a interzis circulația în oraș a tuturor mașinilor poluante! CITEȘTE ȘI Idee pentru Firea? Budapesta a interzis circulația în oraș a tuturor mașinilor poluante!

Legea franceză se bazează pe transpunerea unei directive europene care prevede că pachetele de țigări „nu trebuie să inducă consumatorii în eroare sugerând efecte benefice în ceea ce privește pierderea în greutate, sex appealul, statutul social, viața socială sau calități precum masculinitatea, feminitatea sau eleganța”.

În România, țigările mentolate vor fi interzise din mai 2020, indiferent dacă mentolul se regăsește într-o capsulă, în filtru, hârtie sau în amestecul de tutun, ori în ambalaj. Produsele cu alte arome decât mentol vor ieși gradual de pe piață în primele luni ale acestui an, comercializarea lor fiind permisă până pe 20 mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
tigari
tutun
franta
tigarete
vogue
fine
allure
corset
lege