Managerii estimează o creștere a prețurilor în comerțul cu amănuntul, până în august

Managerii estimează o creștere a prețurilor în comerțul cu amănuntul, până în august
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2020

Managerii estimează o creștere a activității în construcții și comerțul cu amănuntul, precum și o creștere moderată a numărului de salariați în construcții și comerțul cu amănuntul, dar și creșterea prețurilor în comerțul cu amănuntul, în perioada iunie-august, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Tendințe în evoluția activității economice în perioada iunie-august 2020: creșterea activității în construcții și comerțul cu amănuntul, creștere moderată a numărului de salariați în construcții și comerțul cu amănuntul, creșterea prețurilor în comerțul cu amănuntul”, arată datele INS.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2020, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +9%), scrie News.ro.

Microsoft își închide toate magazinele fizice. Serviciile pentru clienți - exclusiv online CITEȘTE ȘI Microsoft își închide toate magazinele fizice. Serviciile pentru clienți - exclusiv online

Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului se va înregistra cea mai mare creștere (sold conjunctural +86%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +53%). Referitor la numărul de salariați se estimează scădere moderată, soldul conjunctural fiind de -15% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru prețurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%).

Potrivit estimărilor din luna iunie, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni creșterea volumului producției (sold conjunctural +28%). Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +13%).

În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

În sectorul comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +18%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +6%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +10%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează creșterea prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +23%).

De asemenea, conform estimărilor din luna iunie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%).

În sectorul de servicii se estimează scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -6%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de scădere (sold conjunctural -16%).

”Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă”, arată INS.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
ins
manageri